Belediye başkanının valilik tarafından ifadeye çağrıldığı gün kendisinin de savcılık tarafından ifadeye çağrılmasının manidar olduğunu belirten Erhan, "Öğleden sonra savcılığa gidip ifade vereceğim" dedi.

SORUŞTURMALAR VE ELEŞTİRİLER

Afyon-Antalya Karayolunda Taşoluk Kasabası Girişinde Kaza! Afyon-Antalya Karayolunda Taşoluk Kasabası Girişinde Kaza!

Erhan, 19 Nisan'da yaptığı basın açıklamasında sorduğu birçok soruya rağmen sadece soruşturması süren kayıt cihazlarıyla ilgili bir sorunun AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven tarafından suç duyurusuna konu edildiğini belirtti. Erhan, açıklamasında KPSS sınavında yüksek puan alıp mülakatta düşük puan verilen gençler, belediye kapısında sürünen vatandaşlar, zorla mitinge götürülen personel gibi konuları da dile getirdiğini vurguladı.

HALKTAN KOPUKLUK ELEŞTİRİSİ

Erhan, iktidar partisinin halktan nasıl bu kadar uzaklaştığını sorgulayarak, "Halk yürürken siz neden lüks araçlarla onlara tepeden baktınız? AKP milletvekillerinin bugüne kadar mecliste Afyonkarahisar'ın sorunlarını dile getirmemesinden bahsetmiştim" dedi. Ayrıca, "Mesainizi halk için değil neden kendiniz için harcadınız?" diye sordu.

MÜCADELE VE DAYANIŞMA MESAJI

Erhan, Milletvekili Yurdunuseven'in diğer tüm konuları önemsemediğini ve sadece kayıt cihazlarıyla ilgili konuyu ciddiye aldığını ifade ederek, "Çünkü diğer tüm konular halkla ilgili, vatandaşlarımızla ilgili. İşte tam da bu yüzden kaybettiniz ve kaybetmeye devam edeceksiniz" dedi. Erhan, halkı karşılarına aldıkça kaybetmeye devam edeceklerini belirtti ve şunları ekledi: "Halkımızın derdiyle dertlenmediğinizde kaybedeceksiniz."

DOKUNULMAZLIK ELEŞTİRİSİ

Erhan, Yurdunuseven'in attığı tweette dokunulmazlıktan bahsetmesine karşılık olarak, "Evet, sizin dokunulmazlık zırhınız var ama bizim de arkamızda politikalarınızla her gün hayatı daha da zorlaşan halkımız var" dedi. Erhan, sandıkta kaybettiklerini mahkeme koridorlarında aramaya çalışsalar da mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

MÜCADELEYE DEVAM MESAJI

Erhan, tüm mağdur vatandaşlarla omuz omuza sürdürdükleri mücadelelerinin AK Parti iktidarı sona erene kadar devam edeceğini belirterek, "Geliriz, ifademizi veririz, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri de kararı verir ancak bu yıldırma çabaları, hukuki dayanaktan yoksun şikayetler bizi korkutmayacak ve yolumuzdan döndürmeyecektir" dedi.

Editör: Fadime Özkaran