Dev sanatçı kadrosu ile Ankara MEB Şura Sahnesi’nde perdelerini açtıktan sonra, Millî Mücadele’nin başlangıcının sembollerinden olan Samsun’dan başladığı turnesine Cumhuriyet’in Kazanıldığı Topraklar olan Afyonkarahisar’da izleyiciyi karşısına çıktı.

Cumhuriyet, ayakta alkışlandı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gösterimi gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Fatih Topuz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tolga Yağan ile İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Millî Eğitim Bakan Danışmanları Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş ve Utku Koçak, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, öğretmen, öğrenci ve halkın yoğun teveccühü ile yaklaşık 1300 kişiye sergilendi.

Cumhuriyet, ayakta alkışlandı!

"Atatürk II" filmi ne zaman seyirciyle buluşacak? "Atatürk II" filmi ne zaman seyirciyle buluşacak?

110 KİŞİLİK DEV KADRO

Oyun 10 yaşındaki Ali’nin şehitliği ziyareti esnasında öğretmeninin Cumhuriyetimizin ilan ediliş sürecini anlatması ile başlıyor. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Büyük Millet Meclisini kurması ile devam eden süreçte, Milli Mücadele kahramanlarının ve Türk halkının tek yürek oluşu ve ölümüne savaşarak Milli Mücadeleyi kazanmaları konu ediliyor. Oyun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan edişi ile sona ediyor.

Cumhuriyet, ayakta alkışlandı!

Eserin yazar ve yönetmenliğini Bora Severcan, koreografisini Özgür Adam İnanç ve Serhat Güdül yaparken tiyatro oyununun orijinal müzikleri Selim Atakan tarafından bestelendi. Proje yapımcılığını Volkan Severcan üstlenirken, proje danışmanlığını ise Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş yaptı. 110 kişilik dev sanatçı kadrosunda başrolleri Serdar Yeğin, GülenKaraman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Levent Özdilek, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan paylaşıyor.

Kaynak: GAMZE KOÇAK