Polo yaka tshirt, pijama takımı geliyor! BİM 20 Mayıs aktüel ürünler indirimi Polo yaka tshirt, pijama takımı geliyor! BİM 20 Mayıs aktüel ürünler indirimi

Bakanlık aynı zamanda yeni hatlar için bir yol haritası ortaya koyarak, Türkiye'nin dört bir yanına yapacağı yatırımlarla ulaşım alanında öncü mega projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor.

Ülkeyi akıllı, güvenli ve çevre dostu bir entegre ulaştırma sistemiyle donatmak ve dünya çapında öncü bir konuma getirmek niyetinde olan Bakanlık, bu kapsamda insan ve çevre odaklı bir yaklaşım benimsiyor. Türkiye'nin yeni yüzyıl vizyonu paralelinde gerçekleştirilecek olan altyapı yatırımları, ulaşımda sadece kapasitesi artırılmış bir durum değil, aynı zamanda daha akıllı ve daha entegre sistemleri de beraberinde getirecektir.

2002 yılında yaklaşık 11 bin kilometre uzunluğunda olan demir yolu ağı, son yıllarda elde edilen ilerlemeyle birlikte bugün 13 bin 919 kilometreye ulaşmış durumda. Bu süreçte, yaklaşık 3 bin kilometrelik yeni hat eklenmiş, bunun 2 bin 250 kilometresi yüksek hızlı tren (YHT) ve hızlı tren (HT) hatlarından oluşuyor. Yapılan bu geliştirmeler sayesinde Türkiye, Avrupa'nın altıncı ve dünyanın sekizinci YHT işletmecisi unvanını elde etmiş durumda.

Bu atılımlarla birlikte Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı ve Marmaray'ın tamamlanması, tarihsel bir öneme sahip "Demir İpek Yolu"nun Londra'dan Pekin'e kadar olan bölümünün hayata geçirilmesini sağlamıştır. Bu projeler sayesinde Türkiye, hem bölgesel hem de küresel bir ulaşım ve ticaret merkezi olarak konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Editör: Duygu Özger