Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 26. yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Başkan Koyuncu, felakette yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet dilerken, geride kalan ailelere sabır ve metanet temennisinde bulundu.

Başkan Koyuncu açıklamasında, “17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde yitirdiğimiz tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyor, geride kalan ailelerimize sabırlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ

17 Ağustos 1999 tarihinde saat 03.02’de meydana gelen Marmara Depremi, Kocaeli’nin Gölcük ilçesi merkezli olarak gerçekleşti.

Emirdağ’a Yeni İçme Suyu Kuyusu
Emirdağ’a Yeni İçme Suyu Kuyusu
İçeriği Görüntüle

Resmî verilere göre 17 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği deprem, Türkiye’nin yakın tarihindeki en büyük felaketlerden biri olarak hafızalara kazındı.

Kaynak: GAMZE KARABULUT