Göreve geldiği günden bu yana vatandaşların her talebine duyarlılıkla yaklaşan, özellikle dezavantajlı bireylerin hayatını kolaylaştırmak için gece gündüz çalışan Vali Yiğitbaşı, bu kez de engelli öğrenci Faruk Uğuz’un eğitim yolculuğuna umut oldu.

AFYONKARAHİSAR’IN ŞEFKAT ELİ
9. sınıf öğrencisi olan Faruk Uğuz, bedensel engeli nedeniyle eğitimine uzaktan devam etmek zorunda kalıyordu. Oğlunun yeniden okul ortamına kavuşmasını isteyen anne Ayşenur Uğuz, çözüm için Afyonkarahisar’ın şefkat eli olarak bilinen Vali Yiğitbaşı’na ulaştı ve okul için engelli asansörü talebinde bulundu.

YENİDEN ARKADAŞLARININ ARASINA DÖNDÜ
“Devlet Ana” Vali Yiğitbaşı’nın talimatıyla süreç hızla başlatıldı. Yapılan çalışmaların ardından Kocatepe Anadolu Lisesi’ne kapalı engelli asansörü kazandırılarak Faruk’un okula erişimi tamamen sağlandı. Böylece Faruk, yeniden arkadaşlarının arasına döndü ve özlediği okul sıralarına kavuştu. Faruk ve ailesi, gösterdiği duyarlılık ve verdiği destek nedeniyle Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na teşekkür ederek, kendisine hayır dualarını iletti. Afyonkarahisar’da vatandaşın derdine koşan bu anlayış, bir kez daha “Devlet Ana” sıfatının ne kadar yerinde olduğunu gözler önüne serdi.



