Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala Gümrük Kapıları ile İstanbul Havalimanı'nda operasyon gerçekleştirdi. Risk analizi, hedefleme çalışmaları ve teknolojik tarama sistemleriyle yürütülen kontroller sonucunda farklı türlerde toplam 459 kilo 599 gram uyuşturucu madde bulundu.

KAPIKULE'DE YAKIT DEPOSUNDAN KOKAİN VE ESRAR ÇIKTI

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin risk analizi ve hedefleme çalışmaları kapsamında Kapıkule Gümrük Sahası'na gelen şüpheli bir araç x-ray taramasına alındı. Aracın yakıt deposunda tespit edilen yoğunluk üzerine gerçekleştirilen detaylı aramada, 109 paket içerisinde 118 kilo 658 gram kokain, 32 paket içerisinde ise 25 kilo 744 gram esrar ele geçirildi.

HAMZABEYLİ VE İPSALA'DA DEDEKTÖR KÖPEKLERİ DEVREYE GİRDİ

Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir tır, riskli bulunması üzerine x-ray taramasına yönlendirildi. Yakıt deposunda belirlenen şüpheli yoğunluk nedeniyle narkotik dedektör köpekleri Yappa ve Atlas eşliğinde arama yapıldı. Köpeklerin tepki vermesi üzerine açılan depoda 85 paket halinde 81 kilo 134 gram esrar bulundu. İpsala Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen üçüncü operasyonda ise risk analizi kapsamında x-ray taramasına alınan bir tırda şüpheli yoğunluk tespit edildi. Narkotik dedektör köpeği İda'nın kontrolleri sonucunda 200 paket içerisinde 219 kilo 63 gram esrar cinsi uyuşturucu maddeye el konuldu.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA YOLCU BAGAJLARI ARANDI

Dördüncü operasyon, İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Risk analizi ve hedefleme çalışmaları doğrultusunda Türkiye'ye giriş yapmak üzere olan üç yolcunun bagajları kontrol edildi. Yapılan aramalarda 15 kilo eroin ele geçirildi.

11 ilde eş zamanlı operasyon: Milyarlarca liralık para trafiği ortaya çıktı
11 ilde eş zamanlı operasyon: Milyarlarca liralık para trafiği ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

SORUŞTURMALAR ÜÇ BAŞSAVCILIKTA SÜRÜYOR

Dört ayrı operasyonun bilançosunda 118 kilo 658 gram kokain, 325 kilo 941 gram esrar ve 15 kilo eroin olmak üzere toplam 459 kilo 599 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, kaçakçılıkla mücadelenin kesintisiz sürdürüldüğü vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Bakanlık olarak toplum sağlığını ve kamu güvenliğini tehdit eden kaçakçılık faaliyetleriyle mücadelemizi havada, karada ve denizde 7 gün 24 saat esasına göre kararlılıkla sürdürüyoruz. Operasyonlara ilişkin soruşturmalar Edirne, Gaziosmanpaşa ve İpsala Cumhuriyet başsavcılıkları nezdinde sürdürülmektedir."

Kaynak: GAMZE KARABULUT