Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu? Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu?

18.TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 680 okul içerisinde yapılan değerlendirme neticesinde bölge finallarine katılmaya hak kazanan Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, Türkiye 1.’si oldu.

18.TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlar 26 proje ile Bölge Finaline katılmaya hak kazandı.

Afyonkarahisar, Türkiye genelinde 17'si büyükşehir olmak üzere birçok ili geride bırakarak Bölge Finaline en çok proje gönderen 15. il oldu.

Türkiye genelinde 680 okul içerisinde en çok proje gönderen okul/kurumlar listesinde ise Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Türkiye 1.si oldu.

18.TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl 16.712 proje başvurusu yapıldı. Proje başvuruları, görevli jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve yapılan ön değerlendirme sonucunda 10 alanda toplam 1.219 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.

26 projeyle Konya Bölge Yarışmasına katılan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlardan Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi 16 projeyle Türkiye‘nin en başarılı eğitim kurumu olmayı başardı.

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi 680 okul içerisinde en çok proje gönderen okul olurken, aynı zamanda Türkiye birinciliğini de elde etti.

Başarılarımıza Yenilerini Ekleyeceğiz

Öğrencileri ve öğretmenleri tebrik eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Böylesi bir gururu Afyonkarahisar’ımıza yaşatan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, proje gönderen tüm kurumlarımızı canı gönülden kutluyorum. İnşallah el birliğiyle Afyonkarahisar’ı eğitimde en güzel noktaya taşımaya, başarılarımıza her gün yenilerini eklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN