Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin 2025 yılı Haziran ayı toplantılarının beşinci ve son birleşimi, hafta sonu Meclis Başkanı Mehmet Siper başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim, tarım ve kırsal altyapıya yönelik önemli kararlar alınırken, bölge halkına doğrudan etki edecek yatırımlar için ödenek tahsisleri yapıldı.
DAZKIRI’YA YENİ OKUL YATIRIMI
Toplantının en dikkat çekici gündem maddelerinden biri, Dazkırı ilçesi Esentepe Mahallesi’nde mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan 6.714 metrekarelik bir arsanın, 12 derslikli Dazkırı Cumhuriyet İlkokulu yapımı için Millî Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi oldu. Komisyon tarafından uygun bulunan teklif kapsamında, okulun tüm inşaat ve donanım giderleri Millî Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacak. Söz konusu tahsis, 25 yıllık bir süreyi kapsayacak.
EVCİLER’E TARIM ARACI DESTEĞİ
Evciler ilçesi için 2022-2025 yılları arasında tarımsal hizmetler kodu altında ayrılmış olan toplam 571.000 TL tutarındaki ödeneğin, Evciler Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne araç alımı amacıyla kullanılmak üzere Evciler Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne aktarılması teklifi de kabul edildi.
SİNANPAŞA’YA HİZMET ARACI İÇİN 500 BİN TL
Sinanpaşa ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülecek hizmetlerde kullanılmak üzere araç alımı için talep edilen 500.000 TL ödenek de komisyon onayıyla karara bağlandı. Bu tutar, Encümen Müdürlüğü kurumsal kodu altındaki sermaye giderleri ödeneğinden karşılanacak.
BAYAT’TA OKUL ONARIMINA DESTEK
2025 yılı yatırım programında Bayat ilçesindeki okulların bakım ve onarım giderleri kaleminden 250.000 TL tutarındaki bir ödeneğin, Derbent Köyü Abdullahlı Mahallesi’nde muhtarlığa tahsis edilen okulun bakım ve işçilik giderlerinde kullanılmak üzere Bayat Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne aktarılması da komisyon tarafından uygun bulundu.