Elektrik faturalarını yarı yarıya düşürmek mümkün! Çok basit yöntemleri uygulamanız gerekiyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ELEKTRİK FATURASI DÜŞÜRME YÖNTEMLERİ

Son dönemlerde faturalara da fahiş şekilde zam gelmeye başlamıştı. Zamlar sonrasında vatandaşlar faturalarından tasarruf etmenin yöntemlerini araştırmaya devam ediyor. Evlerde olan elektrik eşyaların fazla olması elektrik faturalarını etkiliyor. Evinizde basit yöntemler uygulayarak elektrik faturalarınızda tasarruf sağlayabilirsiniz. Stereo sistem, televizyon, bilgisayar, oyun konsolu gibi elektronik eşyalar bekleme moduna alınsa bile enerji tüketimine devam eder. 

Eğitimde işi sıkı tutuyoruz! Eğitimde işi sıkı tutuyoruz!

Bu sebeple bu aletlerin geceleri tamamen kapatılması önerilir. Akıllı telefon şarj aletleri, adaptörler ve ses sistemlerinin de tamamen kapatılması gerekiyor. Mikrodalgalar sürekli güç kaynağına ihtiyaç duymaz, enerji tasarrufu sağlamak istiyorsanız geceleri fişini çekmeniz yeterli olacaktır. Eğer evinizde yazıcı kullanıyorsanız fişte sürekli takılı kalmasından ziyade yalnızca kullanırken fişe takmanız önerilir. WLAN yönlendiricilerin de geceleri kapatılması öneriliyor. Elektrik bağlantılarını manuel şekilde kesmekten ziyade otomatik ayarlama yaparak bu eşyadan tasarruf sağlayabilirsiniz. 

Kaynak: AHMET SARLIK