Dolarla ilgili yaptığı değerlendirmelerle yatırımcıların ilgisini çeken ekonomist Selçuk Geçer’den dolarla ilgili yeni bir tahmin geldi. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doları olanların duyunca şok olacağı tahminlerini açıkladı. İşte detaylar…

SELÇUK GEÇER’DEN DOLAR KURU UYARISI!

Dolar kuru seçim sonrasında bir miktar yükselmeye devam etti. 31 Mart seçimleri öncesinde ABD doları kurunun birdenbire fırlayacağına dair birçok görüş vardı. Grafikte beklendiği gibi değil merdiven gibi arttı. Ekonomi yazarı Selçuk Geçer, dolara ilişkin önemli bir uyarıda bulundu. Altın fiyatlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Dolar kuru seçim sonrasında bir miktar yükselmeye devam etti. 31 Mart seçimleri öncesinde ABD doları kurunun birdenbire fırlayacağına dair birçok görüş vardı. Grafikte beklendiği gibi değil merdiven gibi arttı. Ekonomi yazarı Selçuk Geçer, dolara ilişkin önemli bir uyarıda bulundu. Altın fiyatlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart seçimlerinin ardından gelişmeleri değerlendiren Selçuk Geçer, tatil olmasına rağmen dolar fiyatının 32 liranın üzerine çıkmasını beklediğini, doların indirime girmesini beklemenin yanlış olacağını söyledi.

Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Doların geçerli döviz kuruna ilişkin yaptığı açıklamada doların, döviz kurunun koruduğu mevduat sisteminin baskısı altında değer kazanabileceğini belirterek, şunları söyledi: “Dolar yarın karşınıza roket gibi çıkar, füze gibi çıkar. Arkadaşlar, bir anda fırlar gider, neye uğradığınızı şaşırırsınız” ifadelerini kullandı.

YÜKSELİŞ SÜRECEK

Merkez Bankası’nın 2024 sonu dolar beklentisinin 40 lira olduğunu hatırlatan Selçuk Geçer, daha yüksek bir rakamın da mümkün olduğunu vurguladı. Selçuk Geçer, dolar ve gram altının yükselişinin devam edeceğini söyledi. Selçuk, altının son onsunun düşüş gösterse de yükselişinin devam edeceğini kaydetti. Yabancı para birimlerinden bahsederken Euro ve İngiliz Sterlini’ni de dikkate almamız gerektiğini söyleyen Geçer, Euro ve İngiliz Sterlini’nin istikrarlı olmayacağını ve yükselişe devam edeceğini sözlerine ekledi. Selçuk Geçer, “Yabancı para birimlerinde önümüzdeki dönemde ciddi dalgalanmalar olacak, bunu yapmak zorundalar ve bu ülkenin menfaati için yapmalılar” dedi.

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Kaynak: GAMZE KOÇAK