Yaklaşık 600 bin metrekarelik alan üzerine kurulması planlanan Emirdağ Kampüsü için AFSÜ Rektörlüğü ile Emirdağ Belediyesi arasında çalışmaların resmen başladığı bildirildi. Hayata geçirilmesi planlanan fakültenin, öğrenci hareketliliğini artırmasının yanı sıra akademik istihdama katkı sağlaması ve ilçe ekonomisine canlılık kazandırması bekleniyor.

Feneryolu Gönüllüleri’nden Reşadiye İlk-Ortaokuluna Anlamlı Ziyaret
Feneryolu Gönüllüleri’nden Reşadiye İlk-Ortaokuluna Anlamlı Ziyaret
İçeriği Görüntüle

SEÇİM VAADİ PROJEYE DÖNÜŞTÜ

Sağlık Bilimleri Fakültesi projesinin, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun seçim döneminde kamuoyuna açıkladığı önemli vaatlerden biri olduğu ifade edildi. Başkan Koyuncu’nun göreve gelmesinin ardından projeyi somut adımlarla hayata geçirme sürecini başlattığı ve ilçenin eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

“EMİRDAĞ ARTIK YÖN VEREN BİR ŞEHİR”

Emirdağ’ın geleceğine yönelik kalıcı yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, “Eğitimden sağlığa, altyapıdan sosyal hayata uzanan bu vizyon; günü kurtaran adımlarla değil, şehrin geleceğini garanti altına alan kalıcı yatırımlarla şekilleniyor. Emirdağ, artık bekleyen değil üreten, takip eden değil yön veren bir şehir olarak yoluna kararlılıkla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

DESTEK VEREN İSİMLERE TEŞEKKÜR

Başkan Koyuncu, projeye destek veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a, milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan’a, AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin’e, İlçe Başkanı Emrah Mola’ya, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan ile Genel Sekreter Murat Zengin’e teşekkür ederek Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Emirdağ’a hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN