Emirdağ Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlediği programla şehitleri andı, milletin birlik ruhunu vurguladı.
15 Temmuz hain darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Emirdağ Belediyesi tarafından düzenlenen anma programı, Suvermez Şehitliği ziyaretiyle başladı. Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve ilçe protokolünün katıldığı ziyarette, vatan, bayrak ve istiklal uğruna canlarını feda eden şehitler dualarla anıldı.
“O GECEYİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”
Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, “Vatanı, bayrağı, istiklali ve istikbali için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Rabbim, Peygamber Efendimize komşu eylesin” ifadelerini kullandı.
Günün devamında düzenlenen 15 Temmuz yürüyüşü ve anma programında, milletin o karanlık geceye karşı gösterdiği kahramanlık ve demokrasiye sahip çıkma iradesi bir kez daha hatırlatıldı.
Başkan Koyuncu, “O geceyi unutmadık, unutturmayacağız” mesajıyla milli hafızanın diri tutulmasının önemine dikkat çekti.