Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ortak alfabe konusunda Türkiye olarak ilk adımı atıyor, Cengiz Aytmatov'u anlatan bir eser ile Oğuznameleri ortak alfabe ile basıyoruz."

"Türk dünyasının bölgemizin istikrarında ve güvenliğinde birçok anlamda daha etkin rol üstlenebileceğine inanıyoruz." dedi.

Haldun Dormen’den sevenlerini üzen haber: Hayati tehlikesi var mı?
Haldun Dormen’den sevenlerini üzen haber: Hayati tehlikesi var mı?
İçeriği Görüntüle

Erdoğan, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin insanlığın vicdanını yaralayan birçok meseleye kayıtsız kaldığı bir uluslararası sistemle karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Birçok zorlukla mücadele etmesine rağmen Suriye hükümetinin son 9 ayda kaydettiği gelişme, geleceğe ümitle bakmamızı sağlıyor. Türk devletleri olarak Suriye hükümetiyle angajmanı ilerletmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Güney Kafkasya'daki gelişmeleri de sadece takip etmekle kalmıyor bölgede barış ve istikrarın tesisi için atılan adımları samimiyetle destekliyoruz." dedi.

Erdoğan, "İsrail'in son olarak Katar'ı hedef alan saldırıları, bölgemizin istikrarına en büyük tehdidin bu ülkenin mevcut yönetiminden kaynaklandığını gösteriyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Ortak alfabe konusunda Türkiye olarak ilk adımı atıyor, Cengiz Aytmatov'u anlatan bir eser ile Oğuznameleri ortak alfabe ile basıyoruz." dedi.

Kaynak: AA