Orman ve Su İşleri eski Bakanı, 23, 24, 25, 26 ve 27. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Odak Gazetesi Kurucusu Mehmet Emin Güzbey ve Odak Gazetesi muhabirlerini ziyaret etti. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hem Türkiye geneline hem de Afyonkarahisar’a kazandırdığı proje ve yatırımlarına değindi.

Eroğlu: Uluçay’ın arkasındayım!

AFYON’DA 18 YILDA GÖZLE GÖRÜLÜR BİR FARK

İstanbul’un geçmiş yıllardaki sorunlarına da değinen Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevini yürüttüğü dönemde İstanbul’da kriz haline gelen su sorunu çözdüklerini ve vatandaşların bu husustaki memnuniyetlerini dile getirdiklerini aktardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde İstanbul için bir yatırım yapmadığını ifade etti.  

Eroğlu: Uluçay’ın arkasındayım!

Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun Resmi Gazete'de! Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun Resmi Gazete'de!

 Afyonkarahisar için sayısız proje ve yatırım yaptıklarına dikkat çeken Eroğlu, Harita Genel Müdürlüğünden 2002 yılı ve 2020 yılı Afyonkarahisar haritasını istediğini Afyonkarahisar’daki büyük değişimin yalnızca bu iki haritada dahi gözle görülür bir fark kazandığını vurguladı.

KOKARÇAY OLDU AKARÇAY

Afyonkarahisar’a kazandırılan vizyon projelerden birisi olan Akarçay içinde uğraştıklarını kaydeden Eroğlu, ‘’Kokarçay, Akarçay’a dönüştü. 1945 yılında burayı ıslah edelim demiştim o dönem karşı çıktılar. Yapmadılar. Burhanettin Çoban belediye başkanı olduğunda burayı ıslah edelim dedim. Bana, ‘Sayın Bakanım burayı yenilemek, Afyonkarahisar’ı başka bir taşımaktan daha maliyetli’ dedi. Bende bu proje yapılacak dedim ve yaptık’’ ifadelerini kullandı.

Eroğlu: Uluçay’ın arkasındayım!

‘’ULUÇAY’IN PROJELERİNİ TEK TEK GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’’

Dünya da en fazla baraj, santral ve sulama yatırımları yapan kişi olduğuna vurgu yapan Eroğlu, Afyonkarahisar içinde şu ana kadar yapılan sayısız projeyi Hüseyin Ceylan Uluçay’ın belediye başkanı olmasıyla birlikte taçlandıracaklarını kaydetti. Eroğlu, ‘’Uluçay’ın 109 tane projesi var. Afyonkarahisar’ın en büyük iki sorunu kentsel dönüşüm ile trafik ve ulaşım sorunudur. Uluçay’ın projeleri arasında da bunlar var. Bu projelerini gerçekleştirebilmesi için ben Uluçay’ın arkasındayım. Projelerini tek tek gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Eroğlu: Uluçay’ın arkasındayım!

BELEDİYE BAŞKALARI YETİM HAKKI YEMEMELİ

Bir belediye başkanının koltuğuna oturup rahata bakmaması gerektiğini belirten Eroğlu, belediye başkanının vatandaşa kapısının açık olması gerektiğini, güler yüzlü olması ve vatandaşların ihtiyaçlarına çözüm üretebilmesi gerektiğini söyledi. Eroğlu, bakanlığı döneminde hiçbir yetimin hakkını yemediğini söyleyerek belediye başkanlarının da bu hususta titiz davranmaları gerektiğine dikkat çekti.

Eroğlu: Uluçay’ın arkasındayım!

Kaynak: NURBANU SOY