Evine Dogalgaz Elektrik Faturasi Gelenler Dikkat Flas Mayis Zam Karari Cikti 640X331

Alparslan Bayraktar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak verdikleri karar neticesinde mayıs ayında doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bakan Bayraktar bölgesel ve küresel risklerin arttığı bir dönemde elektrik ve doğalgazı en uygun fiyattan kullanıma sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Mayıs Ayında Elektrik ve Doğalgaz Faturalarına Zam Gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki artışa rağmen mayıs ayında zam yapılmayacağını belirtti. Bakan Bayraktar Türkiye’nin bölgesel ve küresel risklerle mücadele ettiği bir dönemde enerjiyi en uygun fiyattan kullanıcıya sunma hedefinde olduklarını vurguladı.

Evine Dogalgaz Elektrik Faturasi Gelenler Dikkat Flas Mayis Zam Karari Cikti

Gabar petrol sahasının Türkiye’nin petrol rezervleri açısından büyük bir keşif olduğunu dile getiren Bayraktar bu sahanın üretiminin artırılması için çalışmaların devam ettiğini aktardı. Türkiye’nin enerji arz güvenliğini artırmak adına Somali’de de petrol aramalarına başlanacağını ifade etti. Bakan Bayraktar doğalgaz ve petrol fiyatlarındaki değişimlere bağlı olarak vatandaşlara en uygun enerji fiyatlarını sunmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Kakao Fiyatlarında Yeni Gelişme Kakao Fiyatlarında Yeni Gelişme

Mayıs ayında enerji fiyatlarında bir artış öngörülmüyor. Petrol fiyatlarının 87-88 dolara yükselmesine rağmen doğalgazda henüz bir fiyat artışı görülmedi. Nisan ayında zam yapılmamasına rağmen Mayıs ayında da bir zam beklentisi bulunmuyor. Ancak piyasadaki gelişmelere bağlı olarak bu durumun yeniden değerlendirileceği ifade ediliyor.

Kaynak: GAMZE KOÇAK