İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) finansal yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Türkiye genelinde faaliyet gösteren HAKMAR marketler zinciri ile TATBAK Grubuna yönelik yürütülen operasyonda, aralarında HAKMAR ve TATBAK yönetim kurulu başkanı Z.D.’nin de bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı.

Afyon’da refüje devrilen araçta 6 kişi yaralandı
Afyon’da refüje devrilen araçta 6 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

MASAK, MİT, HTS ve Fiziki Takip Raporları Delil Oldu

Soruşturma kapsamında toplam 44 ayrı ihbar, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu, HTS analizleri, Milli İstihbarat Teşkilâtı (MİT) tarafından sağlanan bilgiler, tape kayıtları ve fiziki takip tutanakları değerlendirmeye alındı. Elde edilen bulgular doğrultusunda, şirketlerin FETÖ mensuplarına ve ailelerine finansal destek sağladıkları iddiasıyla, “Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet” suçlarından 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin tamamı düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

895 Şubeye Kayyum Atandı

Yapılan incelemelerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, HAKMAR Mağazacılık, HAKMAR Gıda ve TATBAK Gıda isimli şirketlere kayyum atanmasına karar verdi. Şirketlerin yönetimi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredildi. Kayyum kararı kapsamında Türkiye genelinde şirketler bünyesindeki toplam 895 şubeye el konuldu.

Soruşturma devam ederken, şirketlerin ticari faaliyetlerinin TMSF gözetiminde sürdürülüp sürdürülmeyeceği ve soruşturmanın ilerleyen günlerde başka kişi veya kurumları kapsayıp kapsamayacağı merak konusu oldu.

Kaynak: İHA