Vali Yiğitbaşı’na El Emeği Göz Nuru Hediye Vali Yiğitbaşı’na El Emeği Göz Nuru Hediye

Geçmişi vukuatlarla dolu olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın Şehit Çocukları Günü etkinliğine, sadece derneğe üye olan şehit çocuklarını davet etmesi kentte büyük tepki topladı.

ODAK’ta yer alan haberimiz sonrası Haber Merkezimize onlarca telefon geldi. 2017 yılı Aralık ayında Valilikle ters düşen, 2018 yılı Nisan ayında ise Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi tarafından disiplin kuruluna sevk edilen ve ardından görevden uzaklaştırılan, 2020 yılı Şubat ayında Afyonkarahisar Belediyesine siyah çelenk koyarak tepki çeken Kumartaşlı’nın harcamaları gündem oldu.

14 YIL İNCELENMELİ

Başkan Kumartaşlı’nın Dernek hesaplarına yapılan bağış ve yardımları nasıl harcadığı merak ediliyor. 14 yıldır derneğin başında bulunan Kumartaşlı’nın şu zamana kadar Maliye, Vergi Daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi kurumların derneği denetleyip denetlemediği şehit aileleri ve gaziler tarafından merak ediliyor. Haber Merkezimize gelen onlarca telefonda vatandaşlar, Kumartaşlı döneminin baştan sona incelenmesinin gerekli olduğunu dile getirdiler.

BELGEDE SAHTECİLİK

Kumartaşlı ayrıca belgede sahtecilik suçu nedeniyle yargılanmakta. Afyonkarahisar Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2023/3490 Esas numaralı dosyasında yer alan iddialara göre; dernek üyesi İbrahim Uysal geçen yıl Ocak ayında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giderek Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı hakkında silah ruhsatında sahtecilik yaptığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Kumartaşlı iddiaları ret etsede, İzmir Polis Kriminal Laboratuvarı silah taşıma ruhsatının tamamın sahte ve aldatma kabiliyetine haiz olduğunu tespit etti. Konu ile ilgili açılan davanın karar duruşmasının önümüzde ki günler içerisinde yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER