Anatomi ve sanatın buluştuğu, dünyanın en popüler sergilerinden biri olan "Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi (Body Worlds: Animal Inside Out)" Aralık ayı boyunca İstanbul'daki düşünürleri, sanat ve bilimseverleri bekliyor.

1 ARALIK'TA

Bu sergi, Alman Anatomist Gunther von Hagens'in plastinasyon tekniği ile çürümez hale getirdiği 100'den fazla hayvan bedeni ve vücut uzvunu sergileyen bir platformdur. Farklı tür ve boyuttaki canlıların bedenlerini Ataşehir'deki bir alışveriş merkezinde 1 Aralık'ta ziyarete açmayı planlıyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesinin TEKNOFEST 2024 Hazırlıkları Tüm Hızıyla Devam Ediyor Afyon Kocatepe Üniversitesinin TEKNOFEST 2024 Hazırlıkları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın bilimsel ve tıbbi danışmanları tarafından desteklenen ve Dr. Angelina Whalley'in kuratörlüğünde düzenlenen sergi, dünyanın en kapsamlı hayvan anatomi gösterilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Farklı bir bakış açısı ile yaklaşılabilen sergi, filden zürafaya, keçiden yılan balığına, ahtapottan deve kuşuna kadar 100'den fazla gerçek hayvan bedeninin iç dünyasını, iskelet sistemini ve damarlarını sanat ve bilimin birleşimi ile sunuyor.

Ziyaretçilerine anatomi hakkında teorik bilgileri pratiğe dökebilecekleri benzersiz bir deneyim sunan sergi, aynı zamanda tüm ziyaretçileri hayvan yaşamına daha fazla saygı göstermeye teşvik ediyor.

Sergi, bir dizi farklı hayvanın iç organları ve anatomileri üzerinde yoğunlaşıyor ve karmaşıklığını anlaşılır bir şekilde ifade ediyor.

Editör: Tuğba Özkan