Aracına benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Bugünden itibaren hepsi değişti Aracına benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Bugünden itibaren hepsi değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla yürürlüğe giren bu fon, aileyi desteklemek, gençleri güçlendirmek, sosyal risklere karşı korumak ve girişimcilik faaliyetlerine kaynak sağlamak gibi amaçlara hizmet edecek. Fonun yönetim kurulu, beş bakan yardımcısından oluşacak ve fon yönetimi, bu kurul tarafından sağlanacak kaynakların projelere ve programlara aktarımını denetleyecek.

Yönetim kurulu, çeşitli bakanlık temsilcileri tarafından seçilecek kişiler ile teşkil edilecek ve aldıkları kararlar oy çokluğu ile yürürlüğe konulacak. Kurul, aynı zamanda fon kaynaklarının izlenmesi ve yönetilmesinden sorumlu olacak.

Yeni düzenlemeye göre, evlenmeye hazırlanan gençler için faizsiz 150 bin lira kredi sunulacak. Bu kredi, ilk iki yıl hiçbir ödeme yapılmasına gerek kalmadan, sonraki dört yıl içinde ise kademeli olarak geri ödenmesi şartıyla verilecek. Kredi miktarının her yıl web tabanlı başvuruların ardından arttırılması planlanıyor.

Depremden etkilenen illerdeki pilot uygulamanın ardından, bu uygulamanın Türkiye geneline yaygınlaştırılması öngörülmekte. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da yaptığı sosyal medya paylaşımında, Aile ve Gençlik Fonu Kanunu'nun resmileşmesini ve gençlere sağlanacak olan desteğin devam edeceğini belirtti. Bakan Göktaş, "Hayırlı olsun." ifadesini kullanarak, bu gelişmenin önemini vurguladı.

Editör: Duygu Özger