Enflasyonun yükselişi ve ekonomik parametrelerin tutarsızlığı kamuda kemer sıkma döneminin başlamasına neden oldu. Uygulanması planlanan tedbirler  ile kamuda 3 yıl boyunca o kalemlerde alım yapmak yasaklandı.

Kamuda kemer sıkma kararları olarak adlandırılan tasarruf kararlarından en dikkat çekenleri bina, araç ve mobilya alımlarının üç yıl süreyle durdurulması olarak dikkat çekerken yönetim kurulu ücretlerine de üst sınır getirildiği kaydedildi.

Personele de etki edecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuoyuna duyurduğu paket kapsamında etkilenecek olan kesimin sadece yönetim kurulu üyeleri olmadığı personellere de çok ciddi etkilerinin olduğu görüldü. Toplu taşımanın olduğu bölgelerde personel servislerinin kaldırılacağı öğrenildi. Genel olarak bakıldığında açıklanan tasarruf kararlarıyla deprem ve zorunlu harcamalar dışında mal ve hizmet alımlarında sınırlamaya gidildiği belirtildi.

DMO devreye giriyor Plaket ve Eşantiyon kalkıyor

Kamu kurumlarında sıkça yaptırılan plaket, ajanda , takvim gibi eşantiyon araçların verilmesi noktasında da yasaklama geldiği öğrenildi. Bununla birlikte ilgili makine ve techizatlarda da yenileme ve revizyon için ömürlerinin tamamlanmasının bekleneceği kaydedildi.

Susadım çeşmeye ama kör tapalı! Susadım çeşmeye ama kör tapalı!

Yapılacak tüm kamu alımlarında Devlet Malzeme Ofisi olarak bilinen DMO’nun aracılığıyla yapılmasının esas alınacağı öğrenildi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ