Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından IV. Kocatepe Mühendislik Bilimleri Öğrenci Sempozyumu kapsamında “Girişimcilik ve Kariyer Gelişiminde Yeni Fırsatlar ve Destekler” konulu panel gerçekleştirildi.

İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda düzenlenen panele; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Zorluer, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sadık Kağa ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci Ve Vali Yiğitbaşı Ne Görüştü? Bakan Yardımcısı Yelkenci Ve Vali Yiğitbaşı Ne Görüştü?

“Gi̇ri̇şi̇mci̇li̇k Ve Kari̇yer Geli̇şi̇mi̇nde Yeni̇ Firsatlar Ve Destekler” Paneli̇ Düzenlendi̇3

“İNSANLAR, ŞİRKETLERİN ÖNÜNE GEÇTİ”

Moderatör Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, günümüzde insanların şirketlerin önüne geçtiğini söyledi.

Kandemir, girişimcinin; kendi işini kuran, risk alan ve bağımsız çalışan kişi olarak tanımlandığını belirterek, “Artık bu tanım değişti. Bir kamu kurumunda da girişimci olarak farkındalık oluşturabilirseniz ya da bir özel sektörde de kendinizi farklılaştırırsanız girişimcilik yönünüzü ortaya koyabilirsiniz” dedi.

“Gi̇ri̇şi̇mci̇li̇k Ve Kari̇yer Geli̇şi̇mi̇nde Yeni̇ Firsatlar Ve Destekler” Paneli̇ Düzenlendi̇

“İNŞAATTAN İMALATA BÜTÜN SEKTÖRLERİ DESTEKLİYORUZ”

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, KOSGEB’in misyonunun; Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin yenilikçi, rekabetçi, ikiz dönüşüm ve ihracat odaklı bir yapıya kavuşmalarını sağlamanın yanı sıra KOBİ’lere sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek olduğunu belirtti.

KOSGEB’in KOBİ ve sektörleri desteklediğini ifade etti. Çepni, “Destekleyeceğimiz sektörler, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile belirleniyor. Birkaç tane dışında inşaattan imalata bütün sektörleri destekliyoruz. Hepsine verdiğimiz destekler farklı” dedi.

“KALKINMA AJANSLARI, BÖLGESEL KALKINMADA ÖNEMLİ AKTÖRLER”

Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar İl Koordinatörü Osman Köprücüoğlu ise kalkınma ajanslarının; 81 ilde yapılandığını, farklı projeleri destekleyerek farklı alanlara dokunmasıyla özellikle bölgesel kalkınmada önemli aktörler olarak faaliyet yürüttüğünü kaydetti.

“Gi̇ri̇şi̇mci̇li̇k Ve Kari̇yer Geli̇şi̇mi̇nde Yeni̇ Firsatlar Ve Destekler” Paneli̇ Düzenlendi̇1

Kalkınma ajanslarının kuruluş amaçları hakkında bilgi veren Köprücüoğlu, “Kalkınma ajansları; kamuyla, özel sektörlerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğini geliştirmeyi, bölgesel kalkınma faaliyetleri yürütmeyi ve yerel yönetimlere destek sağlamayı amaçlayan bazı misyonları olan kurumlardır. Zafer Kalkınma Ajansı olarak da Kütahya merkezli olup dört ilde de yatırım destek ofisleri aracılığıyla faaliyet gösteriyoruz” diye konuştu.

“17 BİN ÖĞRENCİYE HİZMET EDİYORUZ”

AKÜ Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür V. Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar da GİKAM’ın girişimcilik ve kariyer noktasında öğrencilere nasıl faydalı olunabileceği konusunda çalıştıklarını belirtti.

“Gi̇ri̇şi̇mci̇li̇k Ve Kari̇yer Geli̇şi̇mi̇nde Yeni̇ Firsatlar Ve Destekler” Paneli̇ Düzenlendi̇

Gürpınar, “Öğrencilerde gördüğümüz en büyük problemlerden bir tanesi ekosistemin içerisine giremiyor olmalarıdır. İş adamlarıyla konuşmaları konusunda ciddi problemleri var. Ben dört yıl boyunca bunu çözmeye çalıştım” dedi.

Gürpınar, “Girişimcilik ve kariyer noktasında iş bağlantılarını çok önemsiyorum. Bu network meselesini çözmek için de mentörlük yaptık ve Cumhurbaşkanlığı bize ‘Yetenek Kapısı’ denilen bir sayfa verdi. Bu sayfada şu anda 17 bin öğrenciye hizmet ediyoruz. Hem çevrim içi hem yüz yüze eğitim ve danışmanlıklarımız var” diye konuştu.

Panel, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: GAMZE KARABULUT