Halen Hatay'da gerçekleştirilen 6 Şubat depremi anma töreninde, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a istifa çağrıları yapıldı ve bu durum CHP içinde tartışmalara yol açtı. Lütfü Savaş'ın adaylığı için anket sonuçlarına işaret eden partinin, ünlü şarkıcı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'e bir teklif götürdüğü iddia edildi. Ancak Levent'in bu teklife olumsuz yanıt verdiği belirtildi.

haluk levent

31 Mart yerel seçimleri öncesinde, partiler adaylarını belirlemeye devam ederken, 6 Şubat anma töreninde yaşananlar CHP'nin işlerini zorlaştırdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, törene katılan kalabalık gruplar tarafından protesto edildi.

LÜTFÜ SAVAŞ İÇİN ANKET SONUÇLARI ÖNEMLİ

Olaylar kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, istifa çağrılarına maruz kalan Lütfü Savaş için yapılacak olan anket sonuçlarına işaret etti.

chp

ANKARA'DA HAREKETLENEN İDDİA

Lütfü Savaş'ın tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu olurken, Ankara'da dolaşan dedikodular dikkat çekiyor.

HALUK LEVENT'E 3 GÜN ÖNCE TEKLİF GÖTÜRÜLMÜŞ

CHP'nin Lütfü Savaş'a yapılan istifa çağrıları sonrasında, üç gün önce şarkıcı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'e Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif edildiği iddia edildi.

"SİYASET DIŞI KALACAĞIMA SÖZÜM VAR"

Gelişmeyi duyuran gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "AHBAP başkanıyım. Üyelerime ve bizi destekleyen herkese siyaset dışı kalacağıma dair sözüm var diyerek, teklifi kabul etmedim" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: FATMA SEDA CAN