Hamilelik döneminde diş eti problemleri ya da çürüğe yatkınlık olabileceğini, çürüğe yatkınlığın özellikle çok kusması olan kadınlarda daha fazla görüldüğünü ifade eden uzmanlar, kusma sonrası karbonatlı suyla ağzı çalkalamanın çürüklere karşı koruyucu etki gösterebildiğini vurguluyor.

Hamilelikte Dis Tedavisi

Kusma Sonrası Önemli Tavsiyeler

Hamilelik döneminde diş sağlığının korunması, uzmanlar tarafından vurgulanıyor. Özellikle çok kusması olan kadınlarda çürük riskinin arttığı belirtiliyor. Uzmanlar, kusma sonrası karbonatlı suyla ağzın çalkalanmasının çürüklere karşı koruyucu olabileceğini ifade ediyor.

Ağız ve Diş Bakımı

Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, hamilelik döneminde diş bakımının önemine değiniyor. Hormonal değişikliklerin ağızdaki durumları etkileyebileceğini belirten Dr. Güler, ağız bakımının hamilelik sürecinde daha da önem kazandığını ifade ediyor.

Hamilelikte diş bakımının aksatılmaması gerektiğini belirten Dr. Güler, diş fırçalamanın yanı sıra diş ipi kullanımının da önemli olduğunu vurguluyor. Hamilelik öncesinde ağız bakımının yapılmasının ve gerekirse tedavilerin tamamlanmasının önemine dikkat çekiyor.

Close Up Dentist Using Instruments 23 2151053275

Beslenme ve Diş Sağlığı

Hamilelikte sağlıklı bir diş sağlığı için beslenme önemlidir. Mide bulantısı ve kusma durumlarında, karbonatlı su ile ağzın çalkalanmasının önerildiğini belirten Dr. Güler, mikroorganizma dengesini korumak için bazı gıdalardan kaçınılması gerektiğini ifade ediyor.

Diş Tedavileri ve Hamilelik

Hamilelik döneminde diş tedavilerinin yapılmasının tavsiye edildiğini belirten Dr. Güler, yapılan araştırmaların bebeğe olan faydasının daha yüksek olduğunu gösterdiğini ifade ediyor. Ayrıca, diş röntgeni çekilmesi gerektiğinde alınacak önlemlerin önemine değiniyor.

144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirildi! 144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirildi!

Hamilelik döneminde diş sağlığının korunması ve gerekli tedavilerin zamanında yapılması, annenin ve bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Uzmanların önerilerini dikkate alarak, sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmek mümkün olacaktır.

Kaynak: GAMZE KOÇAK