Denizli’de 2015 yılında kurulan ve o tarihten bu yana Türk kadın futbolunda faaliyet gösteren Horozkentspor, ciddi bir ekonomik krizle mücadele ediyor. Yaklaşık 11 yıldır kentte sporcu yetiştiren ve altyapısından onlarca futbolcuyu milli takım kadrolarına kazandıran yeşil-siyahlı kulüp, mevcut maddi imkânsızlıklar ve giderlerin karşılanamaması nedeniyle faaliyetlerini sonlandırma aşamasına geldi.

YARDIM KAMPANYALARINDAN SONUÇ ALINAMADI

2026-2027 futbol sezonunda Türkiye Kadınlar 1. Ligi'nde mücadele etmeye hazırlanan Denizli temsilcisi, bütçe sorununu çözebilmek adına şehirdeki kamu yetkilileri, kurumlar ve iş insanları ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Ancak yapılan bu görüşmelerden kulübün ihtiyacı olan somut ve olumlu destek kararları çıkmadı. Finansal krizi aşmak adına başlatılan yardım kampanyasından da hedeflenen gelir elde edilemedi.

LİG SÜRESİ YAKLAŞIRKEN ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Alexander Sörloth Beşiktaş’a mı geliyor?
Alexander Sörloth Beşiktaş’a mı geliyor?
İçeriği Görüntüle

Eylül ayının ilk haftasında başlaması planlanan Türkiye Kadınlar 1. Ligi öncesinde kulübün durumu belirsizliğini koruyor. Gerekli bütçenin oluşturulamaması durumunda yeşil-siyahlı ekibin lige katılım sağlayamayacağı bildirildi. Denizli gibi yüksek ticari potansiyele sahip bir şehirde, kadın futbolunun köklü kulüplerinden birinin yaşadığı bu durum spor camiasında ve kadın futbolu takipçileri arasında endişeyle karşılanıyor.

Kaynak: İHA