Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "İş Hayatında Kadınlar ve İlham Veren Başarı Hikayeleri II" temalı söyleşi, Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

BAŞKAN KÖKSAL TALİMATI VERDİ! BAŞKAN KÖKSAL TALİMATI VERDİ!

14Mayıs2401

Katılımcılar ve Konuşmacılar

Söyleşiye, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hale Fulya Kalfa, Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Letife Özdemir, Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) Üyesi ve Balmahmut Mermer firmasının sahibi Hatice Ayva ile AFİKAD Üyesi ve BTM Sağlık firmasının sahibi Şükriye Nizamoğlu gibi akademik personel ve öğrenciler katıldı

14Mayıs2402

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan İİBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hale Fulya Kalfa, kendi deneyimlerini ve Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin faaliyetlerini paylaştı. Kalfa, kadının ailedeki rolü, iş hayatındaki önemi ve toplumdaki yerine dair yapılan akademik çalışmaların ve topluma katkı sağlayacak etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

14Mayıs2404

AFİKAD Üyesi Hatice Ayva, mermer sektöründe karşılaştığı zorlukları ve başarıya giden yolculuğunu anlattı. Ayva, markasını geliştirmek için yaptığı çalışmaları ve sektördeki ilerleyişini öğrencilere tavsiyeler vererek paylaştı.

Şükriye Nizamoğlu ise medikal sektöründen podolojiye uzanan bir başarı hikayesini dinleyicilerle paylaştı. Kendisinin sıfırdan başlayarak nasıl başarılı bir iş kadını haline geldiğini anlatan Nizamoğlu, öğrencilere tecrübelerini aktardı ve herhangi bir alanda çalışırken o işin inceliklerini öğrenmenin önemine vurgu yaptı.

14Mayıs2403

Program, katılımcıların soru ve cevaplarla etkileşimde bulunduğu keyifli bir atmosferde sona erdi. Kadınların iş hayatındaki deneyimleri ve başarı öykülerinin paylaşıldığı etkinlik, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK