Geçtiğimiz dönem İYİ Parti’den Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesinden İl Genel Meclis Üyeliği yapan Murat Orhan ve İYİ Parti Dinar 3. Sıra İl Genel Meclis Adayı Yusuf Ziya Demirtaş partisinden istifa etti.

Geçtiğimiz dönem İYİ Parti Afyonkarahisar Dinar İl Genel Meclis Üyesi Murat Orhan yaptığı istifa açıklamasında şunları söyledi, “2017 yılında AK Parti ile CHP arasına sıkışmış Demokrasimize yeni bir umut olma üçüncü yol olarak milletimizin hayallerine ve hedeflerine rehber olma adına İYİ Parti kuruldu. Çok kısa zamanda geniş çaplı örgütlenerek derdi millet derdi memleket olan idealist insanlar bir çok fedekarlıklarla çığ gibi büyüyerek 2018 yılında yapılan ilk genel seçimde % 10 barajını yakaladı” dedi.

“Milletimizin beklenti ve hassasiyetlerini, dikkate alarak söylem ve uygulamaları ile göz dolduran partimiz 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinin favorisiydi” diyen Orhan, “Ama süreç içinde öyle büyük hatalar yapıldı ki adeta partimizi yok etmek için birileri düğmeye basmış freni patlayan kamyon misali kontrol kaybolmuştu. Yapılan yanlışlar sonucunda tespit ettiğimiz hatalar şunlardır:

2023 genel seçimlerinden önce alınan kongreler kararı düzgün ve özverili insanların tavsiye edilmesiyle İYİ Partimiz menfaat çetelerinin eline geçti.

Genel merkez ve GİK kendi iç hesaplaşmalarla ortak hedeflerimizden saptı.

Parti tabanı ve liyakatli insanlar yok sayılırken milletvekilliği sıraları büyük paralara satılarak tabanın ve milletin beklentileri görmezden gelindi.

Genel merkez ve taban arasındaki uçurum o kadar büyüdü ki, bütün feveranlara rağmen üç maymunu oynayan üst yönetim oldu bitti hikayesini tamamlamakla meşguldü.

İstisnalar hariç bütün il ve ilçe teşkilatları sadece yapıyormuş gibi çalışıyormuş gibi göz boyamalarla yüksek perdeden ahkam keserek gerçeği yansıtmayan farklı bir algı yaratarak tribünlere oynuyordu.

Genel başkanımızın ısrarla kazanacak aday açıklamaları askıda kalmış Kılıçtaroğlu egosu ve kirli pazarlıkları millette karşılık bulmamış güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş hayalleri suya düşmüştür.

Altılı masayı dağıtarak kumar masasında yer almayacağımızı belirten genel başkanımızın duygusal moda kapılarak oyun bozan olmamak adına masaya geri dönüşümüz siyasi geleceğimizi adeta dinamitlemiştir.

Hür ve müstakil söylemleri ve uygulamaları son derece yanlıştı. Yaralarımızı sarmak millet ittifakı kapsamında güçlenmemiz gerekirken zamansız restleşme milletimizde ve tabanımızda karşılık bulmamıştır. Milletvekillerimiz kuru inat uğruna sıkıntılı bir süreçte aday edilmiş ülke gerçekleri görmezden gelinerek Donkişotluğa soyunulmuştur.

AK Parti’nin algı operasyonlarından bunalan millet toptan hesap görme adına CHP’yi tercih ederek güç zehirlenmesine kapılan hükümete güvenmediğini tescil etmiştir.”

Balığa çıkacaklar dikkat: Her an karşınıza çıkabilir! Balığa çıkacaklar dikkat: Her an karşınıza çıkabilir!

İYİ Parti tabanı ve sağ duyusu parti politikalarını doğru bulmayarak kendi partisini gözetmeden CHP adaylarını destekleyerek Ak Parti’nin güç kaybetmesini sağlamıştır.

Ülke genelinde % 3 lere düşen oy oranımız milletteki güven bunalımını tetikleyerek alternatif olma hayallerimizi tarumar etmiştir.

27 Nisan olağan üstü kongre süreci ve adayları bir çok muğlaklıkları ile partimizin nereye evrileceğini hiç kimse öngörememektedir.

İl genel meclis üyesi ve adayı olarak her türlü olumsuzluğa rağmen üç bine yakınoy alarak Dinar merkez ve köylerinde % 10 oy oranımızı muhafaza ederken başarılı olmadığımı düşünüyorum. Büyük umutlar hayaller ve beklentilerimi kalbime gömerek çok sevdiğim İYİ PARTİ’DEN istifa ediyorum.

Parti içi iyi ki tanımışım dediğim insanlar kadar, keşke hiç tanımasaydım dediğim insanların çokluğu siyaset yapamamamdaki en büyük buzdağıdır. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Haklarınızı helal ediniz. Hoşçakalınız.”

Kaynak: AHMET UÇMAK