İspanya'nın futbol dünyasından önemli bir gelişme yaşandı; LaLiga Kurumu'nun başındaki isim olan Javier Tebas istifa ettiğini açıkladı. LaLiga, İspanyol futbolunun en üst düzeydeki iki ligini yönetiyor ve Tebas'ın ayrılığı bu kurumun 42 üye kulübünü yakından etkileyecek.

İstifanın ardından, normal koşullarda 2024 yılında yapılması planlanan LaLiga başkanlık seçimlerinin bu yıl içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu olay, İspanya futbol kurumları için bir dönüm noktası olarak görülüyor.

İspanyol basını, 2013 yılından bu yana LaLiga'yı yöneten Tebas'ın istifasının ardındaki nedenin yeni bir dönem için yeniden seçilmek istemesi olduğunu öne sürüyor. Tebas, üç dönemdir başkanlık koltuğunda oturmaktaydı ve bu hamlesi kariyerinin devamı için açısından stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Javier Tebas görevde olduğu süre boyunca futbolun şike ile mücadelesine öncülük etmiş, ırkçılıkla savaşmış, kulüplerin mali yapılarının güçlendirilmesi için çalışmalar yürütmüş ve televizyon yayın haklarını yönetmişti. Onun, yıl sonunda aday çıkması durumunda dördüncü kez LaLiga başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

LaLiga seçimlerinin gelecek yıl yapılacak İspanya Futbol Federasyonu seçimleriyle de çakışmaması için de böyle bir yol izlediği yorumları yapılıyor.

Nihal Candan’ın eski polis memuru sevgilisi savcılığa her şeyi anlattı! Nihal Candan’ın eski polis memuru sevgilisi savcılığa her şeyi anlattı!

Editör: Tuğba Özkan