Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Öztürk, yaptığı basın açıklamasında, memur ve emeklilerin hakları için meydanlara indiklerini vurguladı. Öztürk, “Bugün burada yalnızca kendi geleceğimiz için değil, 4 milyon kamu çalışanı, 2,5 milyon emekli ve aileleriyle birlikte 25 milyon insanımızın onurlu bir yaşam mücadelesi için toplandık” sözleriyle eylemin amacını ifade etti.

Kamu çalışanlarının emeğin ve kamu hizmetinin temsilcisi olduğunu belirten Öztürk, toplu sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin 2026 yılı için taban aylığa 1000 TL ve %10+6, 2027 yılı için ise %4+4 oranında zam teklif ettiğini hatırlattı. Bu rakamların, mutfaktaki tencerenin kaynamasına, artan kira ve pazar fiyatlarına çare olmadığını söyledi.

Kamu Sen’den İş Birakma Eylemi̇ “Haklarimizi Almak İçi̇n Buradayiz” (2)

“MEMUR BARINAMIYOR, EMEKLİ GEÇİNEMİYOR”

Açıklamada ekonomik tabloya da dikkat çekildi. Akaryakıt zamları, vergilerdeki artışlar, pazardaki yüksek fiyatlar ve fahiş kira bedellerinin memur ve emeklileri ezdiği belirtildi. Büyükşehirlerde kamu çalışanlarının barınmakta zorlandığını, maaşların her geçen gün eridiğini vurgulayan Öztürk, “Memur ve emekli maaşları bugün insanca yaşamaya yetmiyor” dedi.

Öztürk ayrıca, ek ödemelerin emekli maaşlarına yansıtılmaması halinde mağduriyetin önümüzdeki yıllarda daha da artacağını, yoksulluğun hem çalışanın hem de emeklinin kaçınılmaz kaderi haline geleceğini ifade etti. Kamuda aynı işi yapan çalışanlar arasında derin statü farklarının bulunduğunu, teklifin bu adaletsizliği gidermediğini belirterek, “Bu mudur adalet? Bu mudur çalışma barışı?” sorularını yöneltti.

“GERÇEKÇİ TEKLİF SUNULMALI”

Kamu-Sen’in taleplerini sıralayan Öztürk, 2026 yılı için %88,6, 2027 yılı için %45,2 oranında zam istediklerini açıkladı. Ayrıca kira yardımı, eş-çocuk yardımı, ısınma, ulaşım ve yemek ücreti gibi sosyal haklarda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Aile yılı olmasına rağmen memur ailelerini destekleyecek hiçbir düzenlemenin yapılmadığını belirten Öztürk, refah payı, 3600 ek gösterge, vergi adaleti, emekli iyileştirmesi ve bayram ikramiyesi gibi taleplerin de karşılıksız bırakıldığını söyledi.

“Bugün ülke genelinde iş bırakma eylemindeyiz, üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz” diyen Öztürk, kamu işverenine çağrıda bulunarak, gerçekleşen enflasyon, büyüme oranları ve artan yaşam maliyetlerini dikkate alan yeni, gerçekçi ve kabul edilebilir bir teklif getirilmesini istedi.

Kamu Sen’den İş Birakma Eylemi̇ “Haklarimizi Almak İçi̇n Buradayiz” (1)

“MÜCADELEMİZ ORTAK MÜCADELEDİR”

Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Öztürk, açıklamasının sonunda şunları söyledi:

“Bize masa başı rakam değil, alın terimizin karşılığı olan rakam gerekiyor. Bu sadece memurun değil, tüm milletin mücadelesidir. Ülkemizin dört bir yanında iş bırakma kararımıza destek veren tüm kamu çalışanlarına ve sabır gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mücadelemiz memurun ortak mücadelesidir, kazandığımız her hak hepimizin ortak zaferi olacaktır.”

Afyon’da Kamyonet Yolcu Otobüsüne Çarptı: Çok Sayıda Yaralı Var!
Afyon’da Kamyonet Yolcu Otobüsüne Çarptı: Çok Sayıda Yaralı Var!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: GAMZE KARABULUT