Bugün, Atabağı Belediye Başkanlığı’na ilk kez atanan memurların alım ilanı hakkında detaylı bilgiler açıklandı. Siirt İli Baykan İlçesi Atabağı Belediyesi’ne 657 Sayılı Kamu Hizmeti Kanununa göre açık atama usulüyle memur alımı gerçekleştirilecek.

En az ön lisans mezunu olmak şart! Polis olma hayali kuranlar dikkat: 2500 polis alımı yapılacak En az ön lisans mezunu olmak şart! Polis olma hayali kuranlar dikkat: 2500 polis alımı yapılacak

Kamu çalışanlarının işe alınmasında “genel” koşullar 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu 40 ve 48 inci maddelerinin (A) bendinde belirtilen aşağıdaki genel şartları taşımaları gerekir;

– Türk vatandaşı olunması,

– Kamu haklarından mahrum olunmaması,

– Türk Ceza Kanunu 53 üncü maddesinde öngörülen sürenin sona ermesine rağmen ilgili suçlardan hüküm giymemiş olmak,

– Askerlik hizmetine katılmakla ilgilenmeyen veya henüz askerlik çağına ulaşmamış veya muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış ya da askerlik çağına gelmiş olması halinde tecil edilmiş veya yedek askerliğe nakledilmiş olanlar,

– Görevlerini sürekli olarak yapmalarına engel olacak beden veya akıl hastalıklarının bulunmaması,

– Başvuru sahibinin en az (B) sınıfı sürücü belgesi sahibi olması ve daha önce çalıştığı kamu kurum veya kuruluşundan disiplinsizlik veya etik nedenlerden dolayı ihraç edilmemiş olması gerekmektedir.

Kamu Memur Alımı Başvuru Nitelikleri

Tekniker alım başvurusu 1 kadro TH sınıfı 9. Derece kadrosuna alınacaktır. Bu pozisyon için tekniker alımında sadece üniversite düzeyinde eğitim sağlayan meslek yüksekokullarının inşaat, inşaat teknikerliği ve inşaat teknolojisi programlarından mezun, en az (B) sınıfı ehliyete sahip ve bay/bayan adaylar aranmaktadır. En az (B) sınıfı sürücü belgesi sahibi olunması ve adayların 2022 yılında yapılan KPSSP93 puan türü üzerinden en az 65 puan alması gerekiyor.

Atabağı Belediyesi memur alımına ne zaman başvurulur?

Atabağı Belediyesi memur alımına başvuran adayların, başvuru formunu ve başvuru sürecinde istenen diğer belgeleri 22 Temmuz 2024 tarihinden 26 Temmuz 2024 tarihine kadar mesai saati sonuna kadar eksiksiz ve doğru doldurmaları gerekmektedir.

Başvurular; Atabağı mahallesi Şeyh Bilal cad. no:13 Baykan / Siirt adresinde bulunan Atabağı Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne şahsen yada iadeli taahhütlü posta yoluyla yapılacaktır. Elektronik ortamda yapılacak başvurulara gerekli belgelerin eklenmesiyle, belirlenen süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi e-posta adresiyle kayıt yaptırabilecekler. 

Kaynak: SEDA CAN