Türkiye'deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarını ve dünyadaki görünürlüklerini artırmayı hedefleyen Kurumsal Akreditasyon Programı çerçevesinde AKÜ, tam akredite (5 yıl) edildi. Bu akreditasyon süreci, üniversitelerin kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlıyor.

K A R A K A S S S S S S

REKTÖR PROF. DR. KARAKAŞ'A AKREDİTASYON BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

YÖKAK'ın 2023 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı çerçevesinde AKÜ, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde düzenlenen programda akreditasyon belgesini aldı. Akreditasyon belgesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'a takdim edildi.

KARAKAŞ: "KALİTE GÜVENCESİ VE GÖRÜNÜRLÜK ARTIRMA HEDEFLERİMİZDE ÖNEMLİ ADIM"

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, akreditasyonun AKÜ'nün öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirterek, kurumsal akreditasyon çalışmalarına hız kazandırdıklarını ve bu süreçte önemli iyileştirmeler yaptıklarını ifade etti. Karakaş ayrıca, tam akreditasyonun üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeydeki tanınırlığına ve tercih edilmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Ülkü Ocaklarında bayrak değişimi! Ülkü Ocaklarında bayrak değişimi!

KURUMSAL AKREDİTASYON PROGRAMI NEDİR?

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından oluşturulan değerlendirme takımları tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı, yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesi sistemlerinin değerlendirilmesini sağlar. Bu değerlendirme süreci, liderlik, yönetişim, kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı gibi alanlarda 14 ölçüt ve 46 alt ölçüt üzerinden gerçekleştirilir. Değerlendirme sonucunda üniversitelere tam akreditasyon veya koşullu akreditasyon verilir, bu da kurumların kalite güvencesi düzeyini belirler.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN