İstanbul'a yaklaşık 1,5 saatlik uzaklığıyla yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gören Kartepe'de, amatör ve profesyonel kayakçıların kullanabildiği, uzunluğu 450 ila 3 bin 500 metre arasında değişen 19 pist bulunuyor.

Kayağın yanı sıra turistlere snowboard, kar kızağı, zipline, atv turları, kar bisikleti yapma gibi olanaklar sunan Kartepe'deki işletmeler, kayakseverlerden ilgi görüyor.

Kartepe Kayak Merkezi'ndeki otelin Genel Müdürü Erhan Dündar, AA muhabirine, kış sezonuna hazırlık kapsamında bakım ve yenileme çalışmalarının yapıldığını anlattı.


 

Dündar, merkezde otelin dışında 22 kafeterya ve restoranın bulunduğunu aktararak, "Sezonu maksimum kapasiteyle kapatmak istiyoruz. Yatılı ve günübirlik misafirlerimizle bu sezonu yüzde 90-95 kapasiteyle kapatmayı hedefliyoruz." dedi.

Yerli turistlerin dışında Orta Doğu ülkeleri ve Avrupa'dan da misafir ağırladıklarını belirten Dündar, "Geçen hafta Almanya ve İngiltere'den 10 aile geldi. Orta Doğu ülkelerinden gelen misafirlerimiz genelde yaz aylarını tercih ediyor ama kışın gelenler de var. Güzel bir kış sezonu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Dündar, tüm pistlerin tatilcilere hizmet verdiğini ve bekledikleri kar yağışının gerçekleşmesiyle kar kalınlığının 2 metreyi bulacağını söyledi.

Yarıyıl tatilinin başladığı günden bu yana ortalama yüzde 80 dolulukla hizmet verdiklerine değinen Dündar, "Tatil süresi boyunca ortalama yüzde 90 yoğunluğa çıkacağımızı düşünüyoruz. İşletme olarak ilgiden memnunuz." şeklinde konuştu.

"Yarıyıl tatilini Kartepe'de geçiriyoruz"

Darıca ilçesinden Kartepe'ye ailesiyle gelen Mustafa Akgül, Kartepe'nin mevkisi ve rahat ulaşımının burayı tercih etmelerinde etkili olduğunu vurguladı.


 

İlkokul 4. sınıf öğrencisi Duru Akgül de tatilin eğlenceli devam ettiğini, tesiste kardan adam yaparak, kızakla kayıp kar topu oynayarak ailecek stres attıklarını dile getirdi.

Editör: Duygu Özger