Dinar Kaymakamı Kemal Duru, 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Duru, Şehit Ailelerini Ziyaret Etti Kaymakam Duru, Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

Kaymakam Duru, yayımladığı mesajında, "Milletimizin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık aşkının imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin sembolüdür" ifadelerine yer verdi.

A (1)-3

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'na Katkıları Vurgulandı

Mesajında Mehmet Akif Ersoy'un, milletin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olduğunu vurgulayan Kaymakam Duru, "Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş; şanlı istiklal ve istikbal mücadelemizin kaleme dökülüp adeta vücut bulduğu muazzam bir eser olan İstiklal Marşımızı Türk Milletine armağan etmiştir" şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı'nın Değerlerine Sahip Çıkılması İfade Edildi

Duru, "Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan Aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif’in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlere her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

A (2)-3

Kaynak: FATMA SEDA CAN