Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı saat 12.00’da makamında ziyaret etti. Ziyarette Burcu Köksal’la karşılıklı olarak çok oturduklarını belirten Özgür Özel “Gerek benim makam odamda olsun gerek onun 8 yıl birlikte Milletvekilliği yaptık.  Kendisi gurup Başkan Vekilim olarak da görev yaptı. En son Ankara’da ayrılırken ‘ben bu Belediye’yi alacağım sizi de Afyonkarahisar’da ağırlayacağım’ demişti yaptı” dedi. 

Biz her alanda çok kadına yer vereceğiz…

Burcu Köksal’ın kadınlar için çok önemli mücadele verdiğini söyleyen Özel “Biz bugün bu ziyareti Genel Başkan yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, Katı Meclisi üyelerimizle birlikte yapıyoruz ama Burcu hanımın yanında Kadın Kolları Genel Başkanımız var. Kendisi kadın kollarında kadın adayların sayısının artması için çok önemli bir mücadele verdi. Bizim Cumhuriyet Halk Partisinde MYK’nın yarısı kadınlardan yarısı erkeklerden oluşuyor. Hal öyle olunca siyasette kadın emeğinin daha yüksek olduğu bir süreci yaşamak mümkün oluyor. Biz bundan sonra her alanda daha çok kadına yer vereceğiz” diye belirtti.

Önümüzde üç koca kilit vardı ama anahtarları bulduk!

1980 darbesinden sonra siyaset kalesinin başarı kapısını aşamadıklarını belirten Özel, nedenini şu şekilde dile getirdi “Üç koca kilit vardı, arkadaşlarımızla bu konuyu değerlendirdiğimizde dedim ki ‘Anahtarları mutlaka Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu partide bir yere koymuştur o anahtarları bulalım.’ Aradık ve bulduk birinci anahtar gençlerdi, Cumhuriyeti emanet ettiği gençler. İkincisi kadınlardı, en erken seçme ve seçilme hakkı verdiği kadınlar. Üçüncüsü de bilime saygıydı, bilimsel yöntemler ile çalışmaktı. Biz o anahtarların hepsini bulduk” dedi.

İnsanların yüzünü güldürmeye geldik!

Başarıdan başarıya koşuyoruz! Başarıdan başarıya koşuyoruz!

Özel “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kazandık ama şımarmadık! Asla kibirlenmedik. Çok net söylemek isterim ki Cumhuriyet Halk partisi olarak asla ve asla kendi başarımızı birilerinin kaybı olarak görmüyoruz. Bütün Afyon kazanmıştır Afyonkarahisar’da Bir MHP’li bir AK partili kendini kaybetmiş zannediyorsa biz kusurluyuz demektir. Buyursun gelsin bu odaya Burcu Başkanın yanına varsın derdini tasasını anlatsın.  Buralar partizanlık yapılan yerler olmaktan çıkacak. Biz mümkün olan bütün gayretimizle tüm doğru işleri birlikte yapacağız. Afyona iyi ve doğru hizmet edeceğiz.  İsraf Genelgemiz hazır bütün belediyelerimize bu hafta göndereceğiz.  Biz israfı bitirip hizmeti getirmeye, borçları bitirip yatırım yapmaya insanların yüzünü güldürmeye geldik. Bizler sosyal belediyecilik yapmaya geldik” ifadelerini kullandı. 

Borçları kapatmamızı, enkazı kaldırmamızı ve hizmeti getirmemizi bekleyin!

Yoksulun, işsizin, kimsesizin halinden anlamaya geldiklerini söyleyen Özel “Evet, işsizlik büyük sorun ama Belediyeler işsizlik sorununu zaman içinde Belediye güçlendikçe yeni yerler açıldıkça işsiz kardeşlerimizde iş bulacaklar. Öncelikle bütün Afyonlulardan borçları kapatmamızı, enkazı kaldırmamızı ve hizmeti getirmemizi beklemelerini rica ediyorum"dedi.

Kaynak: FATMA SEDA CAN