712B116F 4F96 457F 82D5 Ac8F02B823B4

Afyonkarahisar Belediyesinin AFBEL Otel Genel Müdürlüğüne CHP Merkez İlçe Teşkilatında görev yapmış olan ve Burcu Köksal’a yakınlığı ile bilinen Mehmet Dereağzı’nın atandığı öğrenildi.

Mehmet Dereağzı’nın bugün AFBEL Genel Müdürü olarak işe başlamasının beklendiği kaydedildi.

EBUBEKİR ÖNDER’E ÇİRKİN TEKLİF

Bu arada AFBEL Termal Otelde başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Genel Müdür Ebubekir Önder’e geçtiğimiz günlerde, Mehmet Dereağzı tarafından çirkin bir teklifte bulunulduğu öğrenildi.

İddiaya göre, Mehmet Dereağzı seçimlerin ardından AFBEL Termal otele gelerek Genel Müdür Ebubekir Önder ile görüştü.

Bu görüşmede Mehmet Dereağzı, kendisinin bu otele Genel Müdür olarak atanacağını, fakat kendisinin bu işi bilmediğini, Ebubekir Önder’in Genel Müdür Yardımcısı olmayı kabul ederse oteli yönetmesini isteyerek, ‘Ben bu işlerden anlamam. Oteli sen yönet. Ben Genel Müdür olarak gelir giderim’ dediği iddia edildi.

Ebubekir Önder’in bu teklifi kabul etmemesi üzerine de dün itibariyle işine son verildiği öğrenildi.

ULUÇAY GERİ Mİ DÖNÜYOR? ULUÇAY GERİ Mİ DÖNÜYOR?

16 YILLIK DENEYİMİ OLAN BİR İSİMDİ

AFBEL Termal Otelde başarılı bir Genel Müdürlük yapan Ebubekir Önder’in sektörde 16 yıllık bir geçmişinin bulunduğunu ifade eden ilgililer, ‘Ebubekir bey bu konuda deneyimli bir kişidir. Daha önce İkbal Termal Hotel, Budan Termalde görev yaptı. İstanbul’da ATA Holding’te önemli görevlerde bulundu. MCG Çakmak Otelde görev yaptı. 16 yıldır bu sektörde ismi ve deneyimi var. Kendisinin bunca deneyimine rağmen Belediye Başkanının değişmesiyle böyle bir görevden alma hiç şık olmamıştır’ dediler.

MEHMET DEREAĞZI İŞİNİ BATIRMIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığında görev yapmış olduğu öğrenilen Mehmet Dereağzı’nın Beyaz Eşya Ticaretiyle uğraştığı ve bu işini batırdıktan sonra nalburluğa başladığı belirtildi. Nalburluk işlerinin de pek iyi gitmediği belirtilen Mehmet Dereağzı’nın AFBEL Termal Otel gibi büyük bir işletmeyi başarılı bir şekilde yönetmesini beklemenin ne denli doğru olacağı tartışılırken, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın bu tür görevlendirmelerdeki kriter değerlendirmesinde baz aldığı faktörler merak konusu oldu. Bu konuda ODAK’a değerlendirmelerde bulunan ilgililer, ‘Olabilir herkes işini batırmış, iflas etmiş başka işlere başlamış olabilir. Ama bir kamu işletmesi olan yerlere yapılacak atamalarda en azından sektörde deneyimi olan kişilerin değerlendirilmesi gereklidir. Sırf değiştirmek için başarılı birini alıp, yerine sektörde hiç deneyimi olmayan birisini getirmek partizanlıktan başka bir şey değildir’ dediler.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ / ÖZEL HABER