Mahmut Koçak'ın siyasi geçmişi ve geçtiğimiz yerel seçimlerdeki hareketleri oldukça gündem olmuştu.

2002 Seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçilmesiyle başlayan süreç, zaman içinde parti içi huzursuzluklara yol açmıştı.

DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

367 Krizi olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tutumu, parti içinde çeşitli görüş ayrılıklarına yol açmış ve AK Parti ile arasındaki ilişkilerin bozulmasına neden olmuştu. Daha sonra İYİ Parti'den Afyon Belediye başkan adayı olarak sahneye çıkması ise dikkatleri üzerine çekmişti.

YENİDEN GÜNDEM YARATTI

Ancak, 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde İYİ Parti adayı olarak kaybetmesi ve sonrasında İYİ Parti ile ilişkisinin kopması, onu farklı siyasi arenalara yönlendirmişti. Son olarak AK Parti'ye geri dönüşü ve 2023 yılında partiye katılması, yeniden gündem yaratmıştı.

Genel başkanın ajanı Yalçın Görgöz mü? Genel başkanın ajanı Yalçın Görgöz mü?

2024 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde AK Parti'den belediye başkan aday adayı olarak başvurması ise büyük bir tartışmayı alevlendirmişti.

ÖYLE BİR DAVETTE BULUNULMADI

Koçak’ın AK Parti'de adaylık müracaatı sırasında yaptığı konuşmada kendisini Cumhurbaşkanının ve AK Parti'nin davet ettiğini ifade etmişti. Koçak’ın sözlerine karşı ilk tepki de AK Parti Afyonkarahisar  Milletvekili Ali Özkaya’dan gelmişti. Özkaya, ne kendilerinin ne de Cumhurbaşkanının böyle bir davette bulunmadığını, Mahmut Koçak’ın müracaat etmesi üzerine kendisi ile görüşüldüğünü söylemişti.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Olayların ardından Mahmut Koçak, Derya Düğün Salonu’nda vatandaşlarla bir araya gelerek, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olup olmayacağı konusunda istişare yapmıştı. Koçak vatandaşlara kararını 1 Şubat'ta basın toplantısıyla duyuracağını ifade etmişti. 1 Şubat’ta açıklama yapmayan Koçak,  akşamı sosyal medyada hastanede serum takılı şekilde fotoğraf yayınlayıp, adaylıkla ilgili beklenen açıklamayı yapmamıştı.  

ULUÇAY’A DESTEK

Toplantının ardından belirttiği tarihte herhangi bir açıklama yapmayan Mahmut Koçak, sessizliğini bozup, düşüncelerini kamuoyu ile sosyal medyadan paylaşarak AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’a destek olacağını açıklamıştı.

KOÇAK İÇİN ÇALIŞIYOR 

Yerel seçimlerin ardından AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ile Mahmut Koçak, dün Afyonkarahisar’da bir cenaze namazında bir araya gelip, samimi bir şekilde sarıldı. Aralarındaki buzların eridiğini gösteren bu samimi sarılma kulislerden alınan bilgileri doğrular nitelikte. Kulislerden alınan bilgiye göre, Mahmut Koçak’ın AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı olması için bazı çalışmaların yürütüldüğü öğrenildi.

Kaynak: ÖZEL HABER: FADİME ÖZKARAN