Yerel seçimlerin ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili Burcu Köksal, bugün AKÜ İbrahim Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı.

Mazbata törenine CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu, eşi Yasin Köksal ve partililer katıldı.

burcu köksal

Tören de konuşan Belediye Başkanı Köksal, ’’Kıymetli hemşehrilerim çok yorulduk, çok mücadele ettik ama sonunda Afyonkarahisar halkı kararını verdi. 74 yıl sonra, Cumhuriyet tarihinde bir Cumhuriyet kadını olarak Afyonkarahisar’ın yönetimini bize takdim etti. Bunun için minnettarım. Bugünden sonra bütün Afyonkarahisarlı hemşehrilerime hizmet etmek için gecemi gündüzüme katarak çalışacağım’’ dedi.

AFYONKARAHİSAR’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI

Bugünün kendisi için ayrı bir özelliğinin olduğunu söyleyen Köksal, ‘’3 Nisan 1930 Türk kadınlarına belediye seçimlerinde seçme seçilme hakkı verilişinin yıl dönümü. Tam da bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nde bir Türk kadını olarak Afyonkarahisar’ın ilk kadın belediye başkanı olarak mazbatamı alıyorum. Bana bu onuru ve bu gururu yaşatan bütün hemşehrilerime sonsuz teşekkürler. Benimle birlikte gece gündüz demeden çalışan, sahada mücadele eden, mahallelerde, semtlerde mücadele eden dualarında beni eksik etmeyen, destek veren, gönlünde ve her yerde benimle birlikte kalbi atan bütün hemşehrilerime bütün Afyonkarahisar’a çok teşekkür ederim’’ diye konuştu.

burcu köksal

Aynı ilçede baba oğlu iki farklı mahallede muhtar seçildi Aynı ilçede baba oğlu iki farklı mahallede muhtar seçildi

Köksal, bundan sonra Afyonkarahisar’da her şeyin çok güzel olacağını vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanı Köksal, konuşmasının ardından mazbatasını aldı. 

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ