Duayen Gazeteci Yavuz Donat, ilimizdeydi. 

Aslında Türkiye’nin her yerini gezen ve o ilin tarihi güzelliklerini, Sabah Gazetesinde okuyucularına anlatan usta bir gazeteci.

Aksaray’daydı, yazısında Aksaray’ın tarımını ve güzelliklerini kaleme aldı.

Ardından Afyonkarahisar’a geldi.

Odak Gazetemizi ziyaret etti.

Ziyarette fotoğrafını çektim, aslında fotoğrafını ilk kez çekmemiştim,

Bundan yıllar önce Afyonkarahisar’a geldiğinde Tazlar Köyümüzde bulunan Asım Kocabıyık Konağını Mehmet Emin Güzbey ve Yavut Donat ağabeyimiz ile birlikte gezip orada da fotoğraflarını çekmiştim.  

O yıllarda da, bugünde aynı heyecanı yaşadım….

Nedeni ise, yıllarca ulusal bir gazete yazarının gazete sayfalarında yazılarını okuyup burada kendisini görmek ayrı bir mutluluk verdi.

Akşam olduğunda ise güzel bir program ile Taş Medresede bir araya geldik. Kendisinin tecrübelerinden faydalanmak, anılarını bizlerle paylaşması ayrı bir mutluluk yaşattı.

Bir ara not almayı bırakıp can kulağıyla kendisini dinlemeye başladım.

8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ve 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ile ilgili anılarını bizlerle paylaştı.

Yılların tecrübesini işte şimdi daha iyi anlıyorum….

Ben kendi adıma söyleyeyim, “Şu kadar yıllık gazeteciyiz diyoruz” ya,

Yine kendi adıma söyleyeyim “Daha tam gazeteci değilmişiz,”

Usta Gazeteci Yavuz Donat,  Gazetemizin Kurucusu Mehmet Emin Güzbey ağabeyimiz gibi kalemi sağlam ustalarımızdan daha çok öğreneceklerimiz var.

Hani derler ya kaç fırın ekmek yemek gerekiyor ise o kadar ekmek yemeliyiz.

Güzel bir sohbetin ardından Usta Gazeteci Şebnem Bursalı tarafından söyleşisi yapılan “OFF THE RECORD” Yavuz Donat Kitabını benim için imzaladı.

Kitabı okumaya başlayacakken sayfanın girişinde “Sevgili Gökhan Kocaaslan kardeşime sevgiyle, saygıyla ve dostlukla Yavuz Donat” yazıyordu.

Evet Yavuz Donat beyin “OFF THE RECORD” kitabını okumaya başladık. Okudukça tarihe not düşülen her şeyi görebiliyoruz.

Usta gazeteci ağabeyimiz Yavuz Donat’ın “OFF THE RECORD” kitabını okuduktan sonra kızlarımın da okumasını isteyeceğim ve ömrümün sonuna kadar bu kitabı saklayacağım.

Böylesine güzel bir sohbetin ardından Yavuz Donat beyi ilimizden uğurladık. İnşallah kendisini tekrar ilimizde görmek ümidiyle diyor saygılar sunuyorum….