Tam 100 yıl önce; bağımsızlığın daimi, demokrasinin hâkim kılındığı, kadın ve erkeğin, bilimin ve ilimin belirleyici ve yön verici olduğu Cumhuriyet, halkının tümüyle yıkıma uğramış ve bitkin düşmüş durumdaki Anadolu’ya adeta bir güneş gibi doğdu.

Cumhuriyet’i özetle deseler; ülkesine, milletine ve geleceğine inanan tüm vatandaşların eşitliği ve özgürlüğü temeli üzerine kurulmuş en kıymetli varlık, hem geçmişten aldığımız, hem de gelecek nesillere taşıyacağımız en değerli emanet olarak tanımlarım.

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, pek âlâ kendi sultanlığını oluşturabilecek tüm koşullara sahip olmasına rağmen, bağımsızlığı şiar edinmiş Türk halkının hak ettiği koşullarda özgürce yaşayabilmesi için, yaşamını millete adamayı görev edindi. Bu minvalde Türkiye Cumhuriyetini bize emanet etti.

Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da bir başka yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ziyaretinde Büyük Taarruzun sembolü olan Kocatepe Anıtına çıkması, hem Cumhuriyet tarihi hem de Afyonkarahisar açısından oldukça manidardı.

Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı hem Afyonkarahisar’ın ilk kadın valisi olması hem de ilk tesettürlü vali olması dolayısıyla ayrı bir anlam ifadesinin yanı sıra, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de bir ehemmiyet gösteriyor.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda Cumhuriyet’in 100. Yılı Türk Dünyası Şöleni kapsamında yapılan etkinliklerden birisi olan Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından sahnelenen “Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor” gösterisi izleyenleri ağlatmıştı.

Şehrimizde bu denli duygu dolu ve özenli gerçekleştirilen etkinliklerde öncülüğünü yapan Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’nın, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ve STK’ların katkısı göz ardı edilemez.

Yine bu minvalde, Halk Eğitim Merkezinde Özel Yürekler Kurs Merkezi tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, Cumhuriyetimizin 100.yılında 7’den 70’e herkesin heyecan ve coşkusunu gözler önüne serdi.

Programda konuşma yapan Halk Eğitim Müdürümüz Semra Güzbey’in,  “Dünya var oldukça siz Özel Çocuklar ve Cumhuriyet var olacaktır” sözleri adeta gönüllerimize işledi.

Afyonkarahisar’da bu denli coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ülkemin birliğini ve memleketine olan sadakatini en derin haliyle hissettirmeye yetti.

BİNANIN İÇERİSİNDE CUMHURİYET MARŞLARI YANKILANIYOR

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser…

Hatırlanacağı üzere ATSO Binasına güzel bir ışıklandırma sistemi yaptırarak Türk Bayrağını yansıtmıştı…

Gururlanmamak elde değil…

Önceki gün Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasına uğradım…

Binanın içerisine girer girmez Cumhuriyet Marşları yankılanmaya başladı kulaklarımda…

Asansöre bindim 2 kat yukarı çıktım yine aynı şekilde Cumhuriyet Marşları…

Çok da güzel bir düşünce teşekkürler ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, teşekkürler ATSO Yönetimi…

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI PANO

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla köşe yazarken benim kızımın da eğitim öğretim gördüğü TOKİ Mevlana İlkokulu’ndan güzel bir fotoğraf paylaşımı yapıldı…

2-A sınıfı Öğretmeni Gülbahar Kuş Serin ve öğrencileri tarafından hazırlanan panoda “Yaşasın Cumhuriyet” yazarken öğrencilerin Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yürüyerek çıkmaya çalışmaları ayrı bir renk katmış…

Güzel bir düşünce teşekkürler Gülbahar Hanım…