Kredi kartı faizleri artıyor! Artık kredi kartı kullanırken iki kere düşünün! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kredi Kartlarindan Artik Bu Para Kesilecek Bankalar Gece Yarisi Duyurdu 640X331

KREDİ KARTI KESİM ÜCRETLERİ ARTTI

Geçtiğimiz sene yapılan düzenlemelerle birlikte sıkı para politikası devreye girmişti. Kredi kartı kullanım oranlarının artmasıyla birlikte bankaların komisyon oranları da Ekim ayında güncellendi. Politika faiz oranları yüzde 30 oranına yükseldikten sonra özel bankaların POS komisyonları yüzde 3.5 olarak belirlendi. 

Aşırı sıcaklar elektrik tüketimine her gün yeni rekor kırdırıyor! Aşırı sıcaklar elektrik tüketimine her gün yeni rekor kırdırıyor!

Kredi Kartlarindan Artik Bu Para Kesilecek Bankalar Gece Yarisi Duyurdu

Ancak politika faizleri yeniden arttı. İddialara göre Haziran ayı itibariyle özel bankaların POS faizlerinde tekrar bir artış yaşanacak. Bu düzenlemeler işletme gelirlerinde düşüş olmasına neden oluyor. İşletmeler kredi kartı komisyon oranlarını müşterilere yansıtmaya ya da ürün fiyatlarını yükseltmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise çalışmalara başladı. İşletmeler komisyonları müşterilere yansıtmaya başladığı için birçok işletmede IBAN’a transfer uygulaması başlamıştı ancak Bakan Mehmet Şimşek para transferi yaptıran işletmelere ağır yaptırımlar uygulanacağını da bildirmişti. 

Kaynak: FATMA SEDA CAN