Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerindeki Kadayıfçıoğlu Kavşağı çevresine gelen yüzlerce leylek, çatılarda ve yol kenarlarında mola vererek renkli görüntüler oluşturdu.
ÖLÜM KAVŞAĞINDA DİKKAT ÇEKEN GÖRÜNTÜ
Her yıl göç döneminde Afyonkarahisar üzerinden geçerek farklı bölgelere ilerleyen leylekler, bu yıl da kentin çeşitli noktalarında görülmeye başladı. Göç yolculuğundaki yüzlerce leylek, Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerinde bulunan ve kamuoyunda “ölüm kavşağı” olarak bilinen Kadayıfçıoğlu Kavşağı civarında mola verdi.
Leyleklerin özellikle binaların çatılarına, çatıların üzerine ve yol çevresindeki uygun noktalara konması, bölgeden geçen vatandaşların da dikkatini çekti. Çok sayıda leyleğin aynı bölgede toplanması, ortaya adeta görsel bir şölen çıkardı.
VATANDAŞLAR İLGİYLE İZLEDİ
Kavşak çevresinde kısa süreli konaklayan leylekler, zaman zaman toplu şekilde havalanarak gökyüzünde de dikkat çekici görüntüler oluşturdu. Ardından yeniden çatı ve yol çevresindeki noktalara konan leylekler, göç yolculuklarına devam etmek üzere bölgede mola verdi.
Afyonkarahisar’ın farklı bölgelerinde de göçmen kuşlara rastlanırken, kentin doğal güzellikleri arasında leyleklerin oluşturduğu bu görüntüler yaz mevsiminin son günlerinde dikkat çeken manzaralardan biri oldu.

