Türk Sağlık Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Öztürk, bu bütçe kararlarının tüm vatandaşları doğrudan ilgilendirdiğini ve hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Ancak, 2024 bütçe teklifine bakıldığında, vatandaşların beklentilerinin karşılanmadığını ve sorunlara çözüm getirilmediğini ifade etti.

SORUNLARIN EN AZA İNDİRECEK ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ GEREK

Öztürk, 2024 yılına ilişkin TÜFE hedefinin yüzde 36 olduğunu, ancak kamu görevlilerine sadece yüzde 26,5 zam öngörüldüğünü belirtti. Bu durumda, hedeflere ulaşılsa bile, memur ve emeklilerin maaşlarının en az yüzde 10 oranında eriyeceğini söyledi. Ayrıca, devlet alacaklarına uygulayacağı artış oranını yüzde 58,46 olarak belirlediğini vurguladı.

Geçen yıl Cumhurbaşkanının söz verdiği şekilde tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3 bin 600'e yükseltilmesinin henüz gerçekleşmediğini de dile getiren Öztürk, bu nedenle, Merkezi Yönetim Bütçesi'nin kamu çalışanlarının ve emeklilerin sorunlarını en aza indirecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

EK ÖDEMENİN EMEKLİ MAAŞLARINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİYOR

Öztürk, memur maaş zamlarının güncellenerek enflasyon beklentilerinin gerisinde kalmaması ve kamunun kendi alacaklarına yapmayı planladığı yüzde 58,46 yeniden değerleme oranı kadar artış yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, memur ve emeklilere nefes aldırmak için yüzde 10 oranında bir refah payı verilmesi gerektiğini söyledi. Emekli maaşlarındaki adaletsizliği gidermek için 8 bin 77 TL'lik ilave ek ödemenin emekli maaşlarına dahil edilmesi gerektiğini de ekledi.

Verilen sözlerin tutulması ve tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3 bin 600'e yükseltilmesi gerektiğini de vurgulayan Öztürk, sağlık çalışanları için ise ücret politikasının yeniden düzenlenmesi ve tek kalem maaş uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Ekonomik kayıpların telafisi için taban ve teşvik ücretlerinin arttırılması, nöbet ücretleri ve giyim yardımlarının da günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

TBMM’DEN GEÇMESİ BEKLENİYOR

2024’ün en kazançlı ve en kaybettiren hisseleri sıralandı! Rekor üstüne rekor kırıldı 2024’ün en kazançlı ve en kaybettiren hisseleri sıralandı! Rekor üstüne rekor kırıldı

Öztürk, bütçenin milletimizin ürettiği değerlerin nasıl harcanacağını ortaya koyan bir metin olduğunu söyledi. Memurların ülkenin her köşesinde en iyi kamu hizmetini üretmek için çaba sarf ettiğini ve milli gelire büyük katkıda bulunduğunu belirtti. Bu nedenle, memur ve emeklilerin beklentilerini karşılayacak bir bütçenin hazırlanmasının herkesin arzusu olduğunu dile getirdi.

Öztürk, milletvekillerinden memur ve emeklileri gözeten kararlar alarak 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesini memnuniyet verici şekilde TBMM'den geçirmelerini beklediğini sözlerine ekledi. N\S

Editör: Nurbanu Soy