Doğru kıyafet kombini nasıl yapılır? Giyinirken nelere dikkat etmeliyiz? İşte bu soruların yanıtları...İyi görme ve giyim zevkine sahip olmak, bir kişinin iyi ve güzel giyinmesi için büyük bir artıdır. Ancak kıyafet seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. İşte doğru giyinmenin püf noktaları...

MEVSİME UYGUN KOMBİN NASIL YAPILIR?

Kışın klasik olarak bilinen bir renk kavramı vardır. "Zürafa aşığı kış gününde beyaz giyer" atasözü boşuna söylenmemiştir. Günlük hayatta yaz aylarında veya ara mevsimlerde beyaz renk tercih edilmelidir. Açık renkler güneş ışığını vücudumuza çekmemizi engeller. Yani buna bir nevi yansıma denilebilir. Bu sayede güneş ışınlarının vücuda zarar vermesinin önüne geçmiş olurlar. Koyu tonlar ise aynı mantıkla kışın ısınmamıza yardımcı olur. Bu nedenle kış aylarında koyu tonlu renklerin tercih edilmesi tavsiye edilir.

KIŞ MEVSİMİ KOMBİN ÖNERİLERİ

Kış kombinleri kadınlar için farklı kombinler gerektirir. Çünkü kadınlar hem şık hem de sıcakkanlı olmak isterler. Bu nedenle bere, eşarp, eldiven ve hatta şemsiye gibi kış kombinlerinin uyumlu olmasını istiyorlar.

Kış mevsimi için kombin tavsiyesi;

Mini kürk botlar, dar paçalı kot pantolonlar, salaş renkli örgü kazaklar ve kalın şallar ile günlük hayata uygun bir kış kombini oluşturabilirsiniz. Bu kombinasyon her büyüklükteki kadın için uygundur.

KADINLAR İÇİN KOMBİN NE İFADE EDER?

Kombin önerileri kadınlar için değerlidir. Kadınlar kombin yapmayı çok seviyor. Evlerinde, mutfaklarında ve hatta banyolarında uyumun olması onlar için çok önemlidir. Uyumsuz olan hiçbir şeyden hoşlanmazlar. Giyim konusunda tesettürlü ve tesettürsüz kadınlara yönelik ayrı kombin önerileri bulunmaktadır. Tesettürlü kadınlara yönelik kombinler yaparken başörtüsü kısmını da dikkate almak gerekir.

TESETTÜRLÜ BAYANLAR İÇİN KIYAFET ÖNERİLERİ

Karataş'tan Odak Gazetesi'ne 30. Yıl Kutlaması Karataş'tan Odak Gazetesi'ne 30. Yıl Kutlaması

Tesettürlü kadınların birçok sorunu var. Örneğin her ne kadar moda olsa da bazı kıyafetlerin daha dikkatli kombinlenmesi gerekiyor.

Tesettürlü kadınlar için kombin önerilerimiz ise;

Düz renk bir başörtüsü seçmeniz tavsiye edilir. Buradaki detay kombinin bir noktada dikkat çekmesini sağlamaktır. Yani kıyafetinizin desen detaylı bir elbise olduğunu hayal edin, bu durumda atkınız ya da şalınız çok karmaşık tonlarda olursa çok sıkıcı görünecektir. Öte yandan bir tunik aldınız, bu tunik sade bir tunik, başörtünüzü istediğiniz kadar karmaşık ya da desenli seçmeniz önemli değil, çok şık duracaktır. Vücudunuza uygun seçilmiş düz renk bir tunik, kot pantolon ve spor ayakkabı, kaç yaşında olursanız olun sizi daha genç gösterecektir.

Kombinler kadınlar için önemli bir konudur. Bu durum başörtülü kadınlar için de geçerlidir. Bu nedenle ikinci kombinasyonun seçimini doğrudan kişinin bu kombinasyonu nerede oluşturduğuna göre açıklamamız gerekiyor.

Tesettürlü kadınlara özel bir davet için kıyafet fikri istiyorsanız; Davet kısmı için tek parça bir kıyafet tercih etmeniz önerilebilir. Düz renkli bir şal da tercih edebilirsiniz. Tek parça bir elbise seçtiniz. Şalınız tam tersi renkte olmalıdır. Bu sayede kendi fiziğinizi de dikkate alın. Elbise seçerken orta beden elbise tercih etmek bu sene tesettürlü kadınların en trend elbise türlerinden biri. >>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan