Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 2024 Türkiye yerel seçimleri için Sandıklı Belediye Başkan adayını belirledi. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylarının tanıtım toplantısında bu kararı resmen duyurdu. Açıklanan adaylar arasında, Sandıklı Belediye Başkanı Melek Yavuz da yer aldı.

MELEK YAVUZ KİMDİR?

Melek Yavuz, 1972 yılında Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Sandıklı'da tamamladı. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi'nden Çocuk Gelişimi ve Aile Ekonomisi Beslenme Bölümü'nde 1993 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini ise Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümünde tamamladı.

1994 yılında öğretmenlik kariyerine başlayan Yavuz, uzun yıllar Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde görev yaptıktan sonra Sandıklı ve Afyonkarahisar'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Bu görevler arasında Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği Başkanlığı, Sandıklı Tanıtım Platformu Başkanlığı, Sandıklı Kent Konseyi Üyeliği ve Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ürün Çeşitlendirme Komisyon Üyeliği bulunmaktadır.

2013 yılına kadar Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü'nde Planlama Koordinasyon Şube Müdürü olarak görev yapan Yavuz, yönetim, organizasyon ve planlama alanlarında eğitimler aldıktan sonra pek çok kamu kurum ve kuruluşuna proje ve ARGE danışmanlığı yaptı. Ayrıca, Afyonkarahisar İl Kültür Komisyonu, Gastro Komisyonu ve çeşitli tanıtım platformlarında aktif görevler üstlendi. Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde yapılan 'Çetin Ceviz' projesinin yöneticisi olarak ödüle layık görüldü.

Melek Yavuz aynı zamanda 'Folklor ve Yöre Kültürü - Yöresel Yemek Kültürü' kitabının da yazarıdır. Evli olan Yavuz'un bir çocuğu bulunmakta ve Fransızca ile İngilizce dillerini bilmektedir.

FOTOĞRAF: CEMİLE KAYTAN 

Kaynak: CEMİLE KAYTAN