AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilerek yasalaşan yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, düzenlemeyle şehit aileleri ve gazilere yönelik önemli hakların hayata geçirildiğini belirtti.

ŞEHİT ANNE VE BABALARININ AYLIKLARINA GÜVENCE

Hasan Arslan’ın aktardığı bilgilere göre, yeni düzenlemeyle şehitlerin anne ve babalarının aylıklarına güvence getirildi. Düzenlemenin, şehit ailelerinin ekonomik haklarının korunması ve sosyal güvencelerinin güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olduğu belirtildi.

GAZİLERİN ÖDEMELERİ ARTIRILDI

Yasalaşan düzenlemeyle gazilere yönelik ödemelerde de artış yapılırken, gazilerin mevcut haklarının güçlendirilmesi amaçlandı. Arslan, düzenlemenin gazilerin haklarının daha güçlü şekilde korunmasını sağlayacağını ifade etti.

Image

MALUL SAYILMAYAN GAZİLERE AYLIK İMKANI

Düzenlemenin dikkat çeken maddelerinden biri de terörle mücadelede yaralanmasına rağmen malul sayılmayan kişilere aylık bağlanmasının önünün açılması oldu. Böylece terörle mücadele sırasında yaralanan ancak mevcut şartlar nedeniyle malul kabul edilmeyen kahramanların da belirli haklardan yararlanabilmesinin önü açıldı.

Milletvekili Olgun’dan Özsoy ailesine başsağlığı mesajı
Milletvekili Olgun’dan Özsoy ailesine başsağlığı mesajı
İçeriği Görüntüle

“VEFAYI SADECE SÖZLE DEĞİL, ATTIKLARIMIZ HER ADIMLA GÖSTERDİK”

Milletvekili Hasan Arslan, şehit ve gazilere yönelik düzenlemenin yalnızca ekonomik haklarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda vefa anlayışının bir göstergesi olduğunu belirtti. Arslan, “Biz şehitlerimize ve gazilerimize vefayı sadece sözle değil, attığımız her adımla gösterdik. Bu vatan için bedel ödeyen kahramanlarımızın emanetine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı. Arslan açıklamasını, “Şehitlerimizin emaneti, gazilerimizin hakkı başımızın tacıdır.” sözleriyle tamamladı.

Image

Kaynak: SEMA EKİCİ