AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Sağlık-Sen tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Ebelik Sempozyumu’na katılım sağladı. Programda, ebelik mesleğinin sağlık sistemi içindeki kritik rolü ve doğum süreçlerindeki vazgeçilmez önemi ele alındı.

AK Parti’de Mahallelerin İhtiyaçları Masaya Yatırıldı
AK Parti’de Mahallelerin İhtiyaçları Masaya Yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Dr. Arslan, ebelik mesleğinin hem anneler hem de yeni doğanlar için güvenin ve şefkatin temel kaynağı olduğunu vurgulayarak, sağlık sisteminin güçlenmesinde ebelik hizmetlerinin büyük payı bulunduğunu ifade etti. Sempozyumun bilgi paylaşımı, mesleki gelişim ve farkındalık açısından önemli bir buluşma olduğunu belirtti.

“EBELİK SAĞLIK SİSTEMİMİZİN YARATICI GÜCÜDÜR”

Milletvekili Arslan, konuşmasında ebelik mesleğinin toplum sağlığındaki yerinin tartışılmaz olduğunu söyledi. “Ebelik, annelerimizin ve yeni doğanlarımızın en büyük güvencesi; sağlık sistemimizin yaratma gücüdür.” sözleriyle mesleğin kutsal yönüne dikkat çekti. Arslan, doğum süreçlerinde ebe desteğinin hem anne sağlığı hem de bebek gelişimi açısından kritik olduğunu dile getirdi.

Dr. Arslan ayrıca, sağlık alanında emek veren tüm akademisyenlere, hocalara ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederek sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve kişilere şükranlarını sundu. Program sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Arslan, sağlık hizmetlerinin güçlenmesi adına bu tür organizasyonların devam etmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ