İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Ankara’da Adalet Bakanı Akın Gürlek’in ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu üyeleriyle bir araya geldi. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen programda komisyon üyeleri aynı sofrada buluşarak hem Ramazan’ın bereketini paylaştı hem de hukuk alanındaki çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Mi̇lletveki̇li̇ Olgun, Tbmm Adalet Komi̇syonu İftar Programina Katildi (1)-1

“RAMAZAN’IN HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Program sonrası değerlendirmede bulunan Olgun, Adalet Bakanı Akın Gürlek’e ev sahipliği dolayısıyla teşekkür ederek, “Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek’in ev sahipliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu üyeleri olarak iftar programında bir araya geldik” ifadelerini kullandı. Milletvekili Olgun, Ramazan ayının birlik ve dayanışma duygularını güçlendirdiğine dikkat çekerek, “Nazik ev sahiplikleri için Sayın Bakan’a teşekkür ediyor; bu mübarek ayın ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Milletvekili Olgun’dan 5 Mart Hatırlatması: “Bağımsızlığımızın Manifestosu”
Milletvekili Olgun’dan 5 Mart Hatırlatması: “Bağımsızlığımızın Manifestosu”
İçeriği Görüntüle

Mi̇lletveki̇li̇ Olgun, Tbmm Adalet Komi̇syonu İftar Programina Katildi (1)

GÜRLEK: “ADALET SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR”

İftar programında konuşan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise adaletin siyaset üstü bir konu olduğuna dikkat çekerek hukuk devletini güçlendirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Gürlek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu’nun yasama organının hukuk alanındaki iradesini temsil ettiğini belirterek, komisyon bünyesinde ele alınan düzenlemelerin yargı sisteminin istikametini belirlediğini vurguladı. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan reform belgeleri ve eylem planlarının hukuk devletini güçlendirmeyi amaçladığını dile getiren Gürlek, toplumun adalet sistemine duyduğu güvenin artırılması, hukuki güvenliğin ve öngörülebilirliğin güçlendirilmesi ile yargı süreçlerinin hızlandırılmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti. Ayrıca kadına yönelik şiddetle mücadele, alternatif çözüm yollarının etkin kullanımı ve yargı verimliliğinin artırılması için yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu ifade etti. Program, Ramazan ayının birlik ve dayanışma atmosferi içinde gerçekleşen sohbetlerle sona erdi.

Kaynak: GAMZE KARABULUT