Bakan Uraloğlu’nun aktardığı bilgilere göre Türkiye, Suriye ve Ürdün arasında gerçekleştirilen Ulaştırma Bakanlıkları Teknik Toplantısı’nda tarihi bir adım atılarak çok yönlü iş birliğini kapsayan Mutabakat Zaptı taslağı üzerinde uzlaşı sağlandı.

SURİYE’DE 30 KİLOMETRELİK EKSİK HAT TAMAMLANACAK

Türkiye’nin desteğiyle Hicaz Demiryolu’nun Suriye’deki 30 kilometrelik eksik üstyapısı tamamlanacak. Ayrıca Ürdün tarafı, Suriye’deki lokomotiflerin bakım-onarımı ve işletilmesine ilişkin teknik imkânları araştıracak.

Sinanpaşa’da Tır Kazası: Yüzlerce Kutu Yağ Çevreye Dağıldı
Sinanpaşa’da Tır Kazası: Yüzlerce Kutu Yağ Çevreye Dağıldı
İçeriği Görüntüle

TÜRKİYE-ÜRDÜN KARAYOLU TAŞIMACILIĞI YENİDEN BAŞLIYOR

Mutabakat kapsamında, Akabe Limanı üzerinden Türkiye’nin Kızıldeniz bağlantısını güçlendirecek ortak teknik çalışmalar yürütülecek. Ayrıca 13 yıl aradan sonra Türkiye ile Ürdün arasında Suriye üzerinden karayolu taşımacılığı yeniden başlayacak.

Milletvekili Özkaya, yapılan anlaşmayla hem bölgenin tarihi mirasının korunacağını hem de uluslararası ulaştırma koridorlarında güçlü bir iş birliği tesis edileceğini belirterek, “Ulaştırmada ortak gelecek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN