Kentte, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilçe Jandarma komutanlığı tarafından her yıl düzenlenen ‘Trafik Haftası’ etkinlikleri bu yıl da Zafer Meydanında kutlandı. Ülke genelinde her yıl Mayıs ayını bağlayan ilk cumartesi haftası trafik haftası olarak kutlanmakta. Bu senede 4-11 Mayıs arası polis ve Jandarma ekipleri trafik haftası olarak stantlarını kent merkezine açtılar. Polis ve jandarma ekibi olarak açtıkları stantlarda trafik kurallarının önemi ve madde bağımlılığının zararları konu edinildi. Trafik kuralları ile ilgili vatandaşlara broşürler ve konuşmalar yapıldı. 360 derece dönen araç içerisine binen kişilere ise yetkililer tarafından emniyet kemerinin önemi vurulandı.Hgty

Minik ziyaretçiler yürekleri ısıttı!

Başkan Köksal: “Gençlik meclisini oluşturacağız” Başkan Köksal: “Gençlik meclisini oluşturacağız”

Stantlar arasında çocuklar için hazırlanan alanlar ise dikkatlerden kaçmadı. Trafik haftası kutlamalarına gelen minik bireylere trafikte uyulması gereken kurallar hakkında boyama kitabı ve okuma kitabı verildi. Stantlarda ekipler trafik cihazlarını tanıtırken gelen minik ziyaretçilere çeşitli hediyeler taktim etti.  Eğitici polis arabasının arkasında bulunan televizyondan ise çocuklara trafik kurallarını anlatan videolar izletildi.

“Trafik kurallarının önemini hissettirmeliyiz!”

Etkinlik kapsamında bir araya gelen Afyonkarahisar halkı ile etkinliğe ev sahipliği yapan ilgili birimler stantlarla alakalı çeşitli bilgiler verdi. Konuyla ilgili konuşan stant yetkilisi trafik kurallarının önemin hissettirmek için burada olduklarını belirterek “Amacımız trafik ekibi olarak trafik haftasını kutlamak ve trafikte uyulması gereken kuralların önemini insanlara hissettirmek. Stantlarımızda madde bağımlılığı ile ilgili unsurlar var bunun nedeni gençlerimiz uyansın kullanmasınlar. Trafik haftası ile birlikte bu konulara da destek çekmek istedik. Çocuklarımız bizim için çok önemli onlar bizim geleceğimiz ”dedi.

“Farkındalık bizim için önemli”

Polisler ve Jandarma ekipleri için önemine değinen stant görevlisi ise haftanın önemine değinerek “Bu haftanın bizim için önemi çok büyük. Trafik kazalarını azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Bu hafta da farkındalık oluşturmak bizler için çok önemli” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: ODAK HABER