İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Bursa Milletvekili Teşkilat Koordinatörü Hasan Toktaş ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selçuk Kılıçarslan’ın katılımıyla gerçekleşen İYİ Parti genişletilmiş teşkilat toplantısında konuştu.

Başkan Kahveci 19 Mayıs mesajı! Başkan Kahveci 19 Mayıs mesajı!

Mısırlıoğlu konuşmasında, Türkiye’nin yeni bir harita ve yeni bir yola ihtiyacı olduğunu düşünerek beraberinde 350 kişiyle birlikte bağlı olduğu partiden istifa ederek İYİ Parti’yi kurduklarını ve bunun kolay olmadığının altını çizdi. Mısırlıoğlu, “O günden bugüne bu hareketi Afyon'da var etmek için gece gündüz demeden çalışarak üç seçim geçirdik. Afyonkarahisar’dan bir milletvekilli çıkarma başarısını gösterdik. Dolayısıyla partimiz Afyon'da Türkiye genelinde alınan oy oranını aşağı yukarı bir buçuk katında bir oy almıştı. Yani Afyonkarahisar, Anadolu'nun ortalama şehirlerinden birisidir” dedi.

EN BÜYÜK FEDAKARLIĞI İYİ PARTİ YAPMIŞTIR

İki partinin işbirliğiyle Türkiye’de değişmez denilen şeyin değiştiğini söyleyen Mısırlıoğlu, “ 2019 yerel seçimlerinde partimiz ve o günkü yönetim kurulunun almış olduğu kararla, Türkiye'de yenilmez denilen kalelerin yenileceğini, değişmez denilen belediyelerin değişeceğini göstermek adına içinde bulunmuş olduğumuz ana muhalefet partisiyle beraber iki partinin iş birliği anlaşmasıyla Türkiye'de 20 yıldır giden bir şey değiştirdi. Ankara ve İstanbul'un da olduğu ve AK Parti'nin kaleleri gibi görünen bu büyükşehir belediyelerini muhalefet partisi olarak kazanmayı başarmıştır. Bunda da en büyük fedakarlığı İYİ Parti'nin temsilcileri yapmıştır” dedi.

SORUMLUSU İYİ PARTİ DEĞİLDİR

Mayıs ayında yapılan genel seçimlere değinen Mısırlıoğlu, “21 yıl sonra hükümetin değişmesine en yakın siyasi dönemi atlattık. Bu süreçte Genel Başkanımız ısrarla ve inatla kazanacak aday olması lazım diyerek on üçüncü cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı olacaktır diye yola çıkmıştır. Ve bunu her toplantıda dile getirmiştir. Ancak muhataplarımız tarafından genel başkanımızın bu istek ve talepleri yok sayılmış, görmezden gelinmiş, kişisel hırs ve şahsi istikballeri uğruna seksen beş milyon feda edilmiştir. Onun da sorumlusu İYİ Parti değildir" ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİR DURUM NE GÖRÜLDÜ NE DUYULDU

Muhalefetin saldırılarına uğradıklarını söyleyen Mısırlıoğlu, “Biz söz konusu vatansa gelişi teferruat diye bir gelenekten geliyoruz. Böylesine bir milletin temsilcileri olarak bu seçimi almamız lazım diye her platformda söyledim. Ancak şimdi bakıyoruz ki, İYİ Parti müstakil bir şekilde kendi inisiyatifiyle, bağımsız bir şekilde yerel seçimlere gireceğini açıkladığımız günden bu yana, dün kol kola yürüdüklerimiz bugün bizlere saldırıyor. Böylesi bir durum ne görülmüştür, ne duyulmuştur” diye konuştu.

Yaklaşan yerel seçimlerde Türk milletinin yanında ve tarafında olacaklarını ve seçime ittifaksız gireceklerini, söyleyen Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar’da ki 60 belediyeden de aday çıkartacaklarını ve Afyonkarahisar’da değil Türkiye genelinde de en çok belediyeye sahip parti olacaklarını ifade etti. N\S

Editör: Nurbanu Soy