GEZİLER FRENLENDİ DEMİRBAŞ YASAKLANDI GEZİLER FRENLENDİ DEMİRBAŞ YASAKLANDI

Afyonkarahisar merkez Atatürk İlkokulu'nda yaşanan olayla ilgili olarak, öğrencinin babası Hakan Dilek bir açıklama yapmıştı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, öğretmen Ş.Ş hazırlık aşamasında gösteri takımına aldığı öğrencinin, törenler başladığı anda kenara alınarak arkadaşlarını izlemesinin çocuğun psikolojisi üzerinde olumsuz etkileri olabileceği endişesiyle tepkiler yükselmişti.

Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ş. Ş. hakkında yapılan soruşturma neticesinde; ilgili öğretmenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek, kutlamalar için okula gelen M.E.D., adlı öğrenciyi gösteriye katmadığı ve kenarda beklettiği öğrenilmişti.

Öğretmen hakkında 657 Devlet Memurları Kanununun 125. Maddesi gereğince” Kınama” cezası ile cezalandırılması kanaatine varıldı. Öte yandan olayın ulusal ve yerel basında geniş yer bulması, öğrencinin bu okulda devam edecek olması, aileyle tekrar karşı karşıya gelme durumunda oluşabilecek olumsuz durumları önlemek, öğretmenin güvenliğini, saygınlığını korumak adına öğretmenin görev yerinin il merkezinde branşına uygun başka bir okulla değiştirildiği öğrenildi.   ODAK ÖZEL HABER

Editör: Fadime Özkaran